SEGRE

TRIBUNALS OPERACIÓ POLICIAL

Quatre dies i 150 testimonis en el judici més gran a Lleida per robatoris

Un clan familiar s’asseurà al banc acusat de 31 assalts en habitatges

Foto de l’espectacular dispositiu per desmantellar el clan familiar.

Foto de l’espectacular dispositiu per desmantellar el clan familiar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida acollirà la setmana que ve un macrojudici en el qual es jutjarà deu persones, la majoria de la mateixa família, acusades de formar part d’una banda que va robar en un total de 31 habitatges a les províncies de Lleida, Tarragona i Castelló en tot just mig any, entre el juliol del 2014 i el gener del 2015.

El judici començarà dilluns, és previst que finalitzi dijous i són citats a declarar al voltant de 150 testimonis, entre víctimes dels robatoris i agents que van participar en l’operació policial. Del total dels assalts, onze van ser comesos a Ponent, concretament a quatre cases de Bellcaire d’Urgell, a dos de Vallfogona de Balaguer i en una a cada població de Golmés, Foradada, Tornabous, Castellserà i Arbeca. Els principals acusats, que des que van ser detinguts es troben en presó provisional, s’enfronten a peticions de fins a set anys i mig de presó. La majoria estan acusats d’un delicte continuat de robatori amb força a casa habitada i de pertinença a grup criminal. Un dels imputats també s’enfronta a una petició de quatre anys de presó per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat perquè va envestir presumptament amb el seu vehicle un cotxe patrulla quan fugia d’un robatori. Un altre processat és l’amo d’una joieria de Reus que suposadament comprava les joies que els lladres sostreien dels habitatges. La Fiscalia demana que sigui condemnat a dos anys de presó per un delicte de receptació.

Els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Ponent van detectar a finals de juliol del 2015 un augment de robatoris amb alguns patrons comuns en poblacions del pla de Lleida. Sempre eren perpetrats en horari diürn, en cases aïllades, als afores de pobles petits i sostreien joies i diners.

La investigació va determinar que el grup era una família d’ètnia gitana que, amb llaços familiars a Ponent, vivia a Peníscola i Benicarló, a Castelló, i que es desplaçava en cotxes que estaven a nom de terceres persones per no ser reconeguts. Durant els escorcolls practicats pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, en una investigació tutelada pel jutjat d’Instrucció número 2 de Balaguer, es van poder recuperar nombrosos diamants i joies diverses, monedes antigues, televisors, videoconsoles, més de 10.000 euros en metàl·lic, objectes de col·leccionista, escopetes i katanes (espases japoneses).

tracking