SEGRE

PAERIA EQUIPAMENTS

L’empresa gestora de la Llotja renuncia a la concessió al veure-la “econòmicament inviable”

Afirma que els ingressos són un 50% inferiors als previstos i les despeses són inassumibles || La Paeria encarregarà la gestió al Centre de Negocis i Convencions i assegura que l’activitat està garantida

L’edifici del Palau de Congressos i Teatre de la Llotja es va inaugurar el gener del 2010.

L’edifici del Palau de Congressos i Teatre de la Llotja es va inaugurar el gener del 2010.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa La Llotja de Lleida SA, encarregada de la gestió del palau de congressos de Lleida, va anunciar ahir la seua intenció de rescindir el contracte per l’“inassumible desajust econòmic” en la concessió. Asseguren que els ingressos han estat, de mitjana, un 50% inferiors al que preveien els estudis econòmics previs a la licitació, la qual cosa, juntament amb l’impacte de la crisi, l’elevat cànon que han de pagar i els alts costos de manteniment i la despesa energètica de l’edifici, fa “econòmicament inviable la concessió”. L’empresa, que va assumir la gestió de la Llotja el 2012, va comunicar el passat dia 16 de gener al Centre de Negocis i Convencions (CNC), propietari de l’edifici, la sol·licitud d’extingir la concessió abans del 28 de febrer.

L’alcalde, Àngel Ros, i el tinent d’alcalde Rafael Peris van assegurar que avui plantejaran al consell d’administració del CNC –una societat mixta entre la Paeria i Mercolleida que és la propietària de l’edifici– que sigui aquesta empresa la que assumeixi la gestió de la Llotja. “Tenim recursos per tirar endavant la gestió de congressos i convencions amb la CNC i Turisme de Lleida. La programació escènica es farà d’acord amb la direcció unificada i les propostes d’empreses del sector. I traurem a concurs el restaurant i la cafeteria”, va afirmar Ros. Peris va indicar que reclamaran “fins a l’últim cèntim” dels cànons impagats per l’empresa –uns 315.000 euros, aproximadament–, més els interessos, i s’estudiarà si hi ha alguna penalització per incompliment de contracte. “Revisarem el marc legal per veure el balanç econòmic”, va remarcar Ros. A més, Peris va destacar que altres ciutats com Girona, Tarragona, Oviedo, Burgos i Vitòria han decidit passar els seus centres de congressos de gestió privada a pública.

La Paeria reclamarà el cànon impagat, encara que Ros agraeix la inversió efectuada per l’empresa

L’empresa va explicar ahir que ja a la tardor del 2015 havien manifestat la intenció de deixar la gestió de la Llotja en cas que no pogués modificar-se el contracte. L’abril del 2016 van presentar una proposta en la qual plantejaven seguir si se solucionava el “desequilibri econòmic” o bé la rescissió del contracte, un procés que va culminar amb la sol·licitud formal de fa dos setmanes. L’empresa destaca el compromís que ha mostrat amb la Llotja amb una inversió d’1,5 milions en mobiliari i equipament com ara instal·lacions de cuina, molt per sobre dels 395.000 euros previstos al contracte. Veuen “altament injust” que només es parli del deute que tenen en el pagament del cànon i no de l’esforç inversor que han fet durant aquests anys. Ros va voler deixa clar l’“agraïment” als actuals gestors “per la seua dedicació i inversió”.

tracking