SEGRE

EQUIPAMENTS CONCESSIONS

La Paeria aprova administrar la Llotja amb crítiques de l’oposició

El CNC assumirà la gestió del complex des de l’1 de març per la renúncia de la concessionària || Els grups demanen un informe econòmic i un pla de futur

El consell d’administració del CNC es va reunir ahir a la Llotja.

El consell d’administració del CNC es va reunir ahir a la Llotja.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions (CNC), societat de capital municipal, va aprovar ahir rescindir el contracte de l’empresa adjudicatària de la gestió del palau de congressos, La Llotja de Lleida SA, a partir del 28 de febrer, com havia sol·licitat aquesta firma per la “inviabilitat econòmica” de la concessió (vegeu SEGRE d’ahir). La decisió es va adoptar, entre fortes crítiques de l’oposició, amb el suport dels representants del PSC, PP i Mercolleida, mentre que CiU, C’s i ERC es van abstenir i la Crida hi va votar en contra.

“Des de l’1 de març, el CNC assumeix la gestió directa del palau de congressos, amb el suport del Lleida Convention Bureau i de Turisme de Lleida. Continuarem comptant amb el personal de la Llotja i es garantirà la celebració de les activitats ja contractades”, va explicar el tinent d’alcalde Rafael Peris. Assumirà els vuit treballadors de la concessionària i cal veure si se’n contracten més. Quant als serveis de restauració –hi ha un bar restaurant a la planta baixa i un altre a la terrassa–, la previsió és treure’ls a concurs “com més aviat millor” perquè els gestioni una empresa privada. A més, Peris va insistir que reclamaran el deute acumulat per la concessionària amb el CNC, que ascendeix a uns 310.000 €, aproximadament, per l’impagament del cànon. Una vegada s’hagi traspassat la gestió, es farà una inspecció de l’estat de l’edifici i les instal·lacions i es valoraran les inversions que hi ha fet la concessionària –dimarts va assegurar que sumen 1,5 milions– per veure les implicacions econòmiques que en resulten. També s’estudiarà si correspon alguna penalització per la renúncia a la concessió, que s’acabava el 2025.

El CNC traurà a concurs “com més aviat millor” els serveis de restauració de la planta baixa i la terrassa

El grup del PDeCAT i Unió va exigir una convocatòria extraordinària del consell d’administració del CNC i una auditoria i va criticar que l’ordre del dia de la reunió d’ahir no digués res de la rescissió del contracte. “Sempre que preguntàvem per la gestió de la Llotja, ens deien que no passava res. Si la Llotja era la joia del model de ciutat de Ros, ara tenim la prova palpable que aquest model s’enfonsa”, va afirmar Toni Postius. Carles Vega (ERC) va recordar que ja havien demanat la rescissió, va criticar la falta d’informació i va exigir també que durant aquest mes es reuneixi el consell amb un informe econòmic i un pla d’actuació sobre la taula. La Crida, que recentment havia denunciat irregularitats en la concessió, va assenyalar que la inviabilitat econòmica de la Llotja “se sabia des del 2013” i sospita d’un “pacte de silenci” entre Paeria i empresa. Reclamen més informació. Dolors López (PP) va indicar que van votar-hi a favor perquè no fer-ho “hauria obligat a tancar la Llotja”, però va considerar que es tracta d’una solució “d’emergència i provisional” a l’espera d’un pla de viabilitat. El Comú va reclamar més transparència i participació.

tracking