SEGRE

urbanisme

La urbanització de la zona de Vallrufea de Lleida començarà al maig

Es durà a terme en dos fases, la primera de les quals amb l'habilitació d’un aparcament de 240 places i la creació del vial Leandre Cristòfol

Planol Vallrufea

Planol Vallrufea

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La urbanització de la zona de Vallrufea de Lleida començarà al mes de maig amb l'habilitació de 240 places d'aparcament i la creació del vial Leandre Cristòfol, que connectarà l'avinguda de l'Exèrcit amb el camí de Rufea i el carrer de Ton Sirera a través d'una rotonda. Així ho ha anunciat aquest dijous el representant de l'empresa Vallrufea SL, Raúl Chávarri, en una reunió de treball amb l'Ajuntament de Lleida, els veïns, els propietaris i la comunitat educativa de la zona dels Instituts

Chávarri ha explicat el calendari previst d’aquesta actuació (cliqueu per veure el plànol), que començarà al llarg del mes de maig i que s’abordarà en dos fases. En una primera, es treballarà en l’habilitació de les places d’aparcament en superfície, que donarà servei a tota la zona dels instituts, als accessos i a la pròpia urbanització del vial Leandre Cristòfol, connectant l’avinguda de l’Exèrcit amb el camí de Rufea, i el carrer de Ton Sirera a través d’una rotonda.

Detall de l'aparcament i el vial al costat de l'N-II i l'institut Joan Oró.

Aquest vial consta de dos voreres de tres metres d’amplada cadascuna i una calçada de 7,50 metres corresponents a tres carrils, un per a cada sentit i el del mig reversible.

En la segona fase s’abordarà la creació de les zones verdes i el guarniment del complex.

En el límit est de l’espai, entre el carrer principal i la parcel·la on actualment hi ha els instituts, es crearà una gran zona verda de forma allargada amb enjardinament, plantació d’arbustos i arbres d’ombra on s’inclouen zones de passeig i carril bicicleta.

El projecte preveu, en total, la plantació de 500 arbres de sis espècies diferents així com d’arbustos i entapissant per definir els diferents usos que tindrà l’espai, com zones de passeig o d’estada i de protecció de l’aparcament.

Pel que fa al carril bici, connectarà el carrer Ton Sirera amb l’avinguda de l’Exèrcit on s’enllaçarà amb el carril bici que ara s’està habilitant fins a la Creu del Batlle.

La trobada s’ha celebrat un cop la Paeria va aprovar a finals de desembre el projecte d’urbanització dels espais lliures de Vallrufea.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que la inversió, d’1,8 milions d’euros, és a càrrec del promotor del centre comercial que es construirà en aquesta zona i ha posat de relleu que “des de la Paeria teníem interès que els propis representants de l’empresa fossin els que expliquessin el projecte d’urbanització a totes les persones que es veuen implicades en aquesta actuació”.

Una imatge de la trobada entre ajuntament, empresaris, veïns i comunitat educativa / Foto: Paeria

Les propostes de les persones que han assistit a la reunió, segons ha explicat Larrosa, han anat al voltant “que les obres d’urbanització de la zona garanteixin que la campanya agrària es desenvolupi amb normalitat, sobretot a la partida de Rufea, com també per part dels centres educatius s’ha demanat el calendari i planificació de les actuacions per entorpir el menys possible el ritme normal de l’activitat educativa i, també, de quina manera es mantindrà l’aparcament de la zona i com es resoldrà paisatgísticament la zona un cop finalitzi l’actuació”.

tracking