SEGRE

comerç

El centre comercial al costat del Camp Escolar preveu obrir la tardor del 2018 amb 50 botigues

Gran Gardeny tindrà 25.000 m² repartits en tres plantes i acollirà un gran establiment d’alimentació i
negocis de restauració

Recreació virtual del centre comercial Gran Gardeny Shopping Center.

El centre comercial al costat del Camp Escolar preveu obrir la tardor del 2018 amb 50 botigues

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors del centre comercial i de lleure previst al costat del Camp Escolar i l’accés al camí de Rufea, denominat Gran Gardeny, confien a poder obrir-lo al públic la tardor del 2018. Així ho va indicar ahir Raúl Chávarri, representant de la societat Vallrufea SL (nom inicial del projecte), després d’una reunió a la Paeria amb portaveus veïnals de Rufea, Butsènit, la Caparrella i Instituts, propietaris d’empreses i finques de la zona i representants dels instituts Màrius Torres, Joan Oró i Gili i Gaya. Va detallar que tindrà 25.000 m² comercials repartits en tres plantes i que acollirà un gran centre d’alimentació, serveis i establiments de moda i restauració.

En total, tindrà una capacitat d’entre 45 i 50 botigues, en funció del disseny final. Chávarri no va concretar noms, però va assegurar que ja tenen tancats el 65-70% de les cadenes o franquícies que s’hi implantaran. Així mateix, va afirmar que la negociació amb dos possibles inversors està molt avançada i que té la llicència comercial de la Generalitat.

El projecte comporta també habilitar 1.350 places de pàrquing, de les quals 485 estaran en una planta subterrània sota el centre comercial. Però, abans d’iniciar la construcció de l’edifici, que té un termini d’obres de catorze mesos, els promotors abordaran la urbanització de la zona.

Preveuen començar el pròxim mes de maig i esperen acabar en un període d’entre sis i set mesos. Aquests treballs s’executaran en dos fases. La primera abordarà l’adequació d’un aparcament en superfície i la segona, la construcció d’una rotonda per millorar la connexió de l’avinguda de l’Exèrcit amb el camí de Rufea i el carrer Ton Sirera. Està prevista també una gran zona verda de forma allargada que separarà la zona comercial dels instituts, en la qual hi haurà zones de passeig i carril bici.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va recordar que el projecte d’urbanització va ser aprovat el desembre passat i va remarcar que la inversió dels promotors serà d’1,8 milions. A més, va apuntar que “des de la Paeria teníem interès a fer que els mateixos representants de l’empresa expliquessin el projecte d’urbanització a totes les persones implicades en aquesta actuació”.

En aquest sentit, va dir que els veïns de l’Horta que van assistir a la reunió van sol·licitar “que les obres d’urbanització garanteixin que la campanya agrària es desenvolupi amb normalitat, sobretot a la partida de Rufea”. Per la seua part, els representants dels instituts del Camp Escolar van demanar que el calendari dels treballs entorpeixi el mínim possible l’activitat educativa i van plantejar la necessitat de mantenir una zona aparcament, ja que el projecte està programat a la finca que ara utilitzen com a pàrquing dels tres instituts.

tracking