SEGRE

La Paeria denega instal·lar una mesquita en un local pròxim a l'avinguda del Segre

Diu que incompleix la normativa per la proximitat amb altres centres de culte

La Paeria denega instal·lar una mesquita en un local pròxim a l'avinguda del Segre

La Paeria denega instal·lar una mesquita en un local pròxim a l'avinguda del Segre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

❘ Els tècnics municipals han desestimat una proposta de nova mesquita presentada per la comunitat musulmana del carrer del Nord perquè no complia la normativa autonòmica vigent a causa de la seua proximitat a altres centres de culte. Així ho va explicar el tinent d’alcalde Joan Gómez, que va assenyalar que es tractava d’un local proper a l’avinguda del Segre. Ara, l’ajuntament estudia la viabilitat d’una altra proposta que els musulmans van presentar en una reunió recent al conèixer que l’informe havia sigut desfavorable. Per la seua part, el president de la junta de la comunitat musulmana, Abdellatif Laatabi, es va mostrar confiat que aviat puguin trobar un local adequat comptant amb el consens de l’ajuntament i els veïns, amb qui ja estarien intentant contactar per evitar possibles discrepàncies. “Fa més de quatre anys que resem al Palau de Vidre i ens agradaria tenir un temple definitiu”, va explicar, mentre que indicava que aquesta segona proposta d’ubicació seria en un local de lloguer, encara que no va voler concretar la situació per no entorpir les negociacions amb el propietari i l’informe dels tècnics municipals.

Laatabi va recordar que a banda de les obres per adequar el recinte a la normativa vigent la intenció és convertir el temple en un centre cultural on tenen previst organitzar classes d’àrab i tallers sobre la cultura islàmica amb l’objectiu de “desestigmatitzar” la comunitat musulmana entre la resta dels ciutadans. Unanimitat a la Paeria S’ha de recordar que al maig la comissió d’Urbanisme de la Paeria va aprovar per unanimitat una proposta de l’equip de govern per iniciar converses amb el col·lectiu musulmà per buscar una mesquita que pugui ser definitiva. No obstant, no es va fixar cap termini perquè abandonin el Palau de Vidre, on resen des de finals del 2012. En aquest sentit, Gómez va subratllar que les relacions amb la nova junta de la comunitat musulmana del carrer del Nord, la majoritària a la ciutat, són fluides.

Per la seua part, Toni Baró, president de la Federació de les Associacions de Veïns (FAV) de Lleida, va indicar que és necessari que hi hagi consens a l’escollir una ubicació d’un equipament d’aquestes característiques. “Entenem que hi hagi espais d’oració de totes les creences religioses, la clau seria intentar evitar que provoquin concentracions i aglomeracions molt grans”, va explicar, referint-se a la mesquita ubicada en un local del carrer del Nord i que va ser clausurada el 2010 per excés d’aforament.

tracking