SEGRE

POLÍTICA PARTITS

“Si no trieu Pedro Sánchez, el PSOE no renaixerà”

Zaida Cantera i Odón Elorza exigeixen a Lleida unes primàries || Ros afirma que el Govern no farà “un referèndum il·legal”

Un centenar de persones van omplir la sala Alfred Perenya per escoltar Elorza i Cantera.

Un centenar de persones van omplir la sala Alfred Perenya per escoltar Elorza i Cantera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els diputats socialistes Odón Elorza, exalcalde de Sant Sebastià, i Zaida Cantera, militar retirada, van defensar ahir a Lleida la necessitat urgent d’unes primàries en el PSOE i van apostar per l’exsecretari general Pedro Sánchez com a únic candidat vàlid.

“És una persona íntegra i honrada que ha sabut anteposar la ciutadania i els votants als propis interessos. Que va dir prefereixo perdre la meua feina abans que votar contra els meus principis i defraudar la paraula que he donat. Sense ell, el partit no renaixerà, és el futur de la socialdemocràcia a Espanya”, va afirmar Cantera.

Tots dos van presidir l’acte de presentació a Lleida de la plataforma Militantes en Pie, que va omplir la sala Alfred Perenya de l’IMAC amb unes cent persones. “Estem confiats que a Catalunya en concret Pedro Sánchez tindrà un suport important per la seua posició respecte al conflicte entre Catalunya i Espanya i la seua opinió sobre el fet que Catalunya pot considerar-se com una nació dins d’una Espanya plural”, va afirmar Elorza, que va defensar la utilitat de les primàries “com una gran oportunitat per al debat, per recuperar la credibilitat del PSOE i per reconstruir la unitat”. Tant Elorza com Cantera van reivindicar la coherència de Sánchez per votar no al PP i el seu compromís amb la militància.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, va assegurar en una entrevista a l’ACN que “no contemplo la possibilitat que el Govern espanyol precinti els col·legis electorals per evitar el referèndum d’independència de Catalunya perquè estic convençut que no es farà perquè la Generalitat no incomplirà la llei”. Augura unes noves eleccions “plebiscitàries”.

tracking