SEGRE

SANITAT

El servei de geolocalització de pacients a Urgències de l'Arnau no funciona

Implantat al març perquè els familiars sàpiguen quina atenció estan rebent || L’hospital reconeix fallades tecnològiques i el personal en critica la poca utilitat

Les pantalles no informaven ahir de l’itinerari dels pacients.

Les pantalles no informaven ahir de l’itinerari dels pacients.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sistema tecnològic implantat fa gairebé un any a l’àrea d’Urgències de l’Arnau de Vilanova (MySphera), que permet als professionals i familiars dels pacients saber l’itinerari que el malalt segueix en aquesta unitat, la majoria dels dies no funciona.

Així ho asseguren fonts mèdiques de l’hospital Arnau, que assenyalen que les pantalles instal·lades a la sala d’espera i a les diferents estances de l’àrea “sovint” estan inoperatives, no mostren cap plànol amb la ubicació del pacient i que la col·locació del braçalet al punt de triatge, condició indispensable perquè s’activi el servei de geolocalització, “no es posa a tots els malalts”.

Ahir dimarts al matí, per exemple, el servei de geolocalització no funcionava i les pantalles de la sala d’espera d’Urgències es limitaven a reflectir informacions generals de l’àrea com el temps d’espera estimat o el nombre de pacients que s’estaven atenent en cada nivell de triatge (reanimació, emergència, urgència, menys greu i no urgent).

“Per als professionals és poc útil i molts acompanyants acaben preguntant al personal com i on és el seu familiar perquè no entenen el plànol o no funciona. Creiem que el centre té altres prioritats”, diuen els empleats.La cap d’Urgències de l’hospital, María José Abadías, es va limitar a reconèixer que MySphera no funciona alguns dies per “problemes d’integració en el sistema tecnològic”. Va ser un pla pilot a l’Arnau dels hospitals públics catalans.

La plantilla torna a reivindicar reobrir la Unitat de Curta Estada Fonts sindicals de l’hospital van tornar a reivindicar ahir la recuperació de la Unitat de Curta Estada (UCE), que es va tancar el 2012 i que permetia descongestionar els serveis d’urgències i evitava ocupar habitacions convencionals d’hospitalització del centre. Com ja va avançar SEGRE, a l’última reunió de la junta de personal amb la direcció, aquesta es va comprometre a “estudiar-ho”, però de moment “no s’han pronunciat”. Actualment, l’espai que ocupava l’UCE s’utilitza per a consultes i gabinets de proves diagnòstiques.

tracking