SEGRE

COMERÇ BALANÇ

La generalització dels descomptes resta vendes a les rebaixes ‘oficials’

L’Eix, que esperava un augment d’entre el 2% i el 3%, afirma que el primer mes ha resultat “més fluix” que l’any passat || La Fecom no veu la campanya bona

Un cartell de rematada final de rebaixes a l’Eix Comercial.

Un cartell de rematada final de rebaixes a l’Eix Comercial.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer mes de les rebaixes oficials, que van començar el 7 de gener, no està complint les expectatives. Almenys així ho corrobora l’Eix Comercial, que confiava en un augment de vendes d’entre el 2% i el 3% que de moment no s’ha assolit. El president de la Federació d’Associacions de Comerciants de l’Eix, Llorenç González, va afirmar que ara per ara “són més fluixes que l’any passat”, però va afegir que espera que les vendes puguin remuntar amb el mercadillo que celebraran els propers dies 16, 17 i 18.

González va considerar que la generalització dels descomptes, com és el cas del Black Friday (l’últim divendres de novembre), provoca que els consumidors “ja no donin tanta importància a les rebaixes” al poder trobar productes a preus baixos fora dels períodes oficials de descomptes, ja que les botigues aprofiten la suspensió judicial de la llei catalana de comerç que regula aquest aspecte.

Per la seua banda, la presidenta de la Federació de Comerç (Fecom), Maria Rosa Eritja, també va opinar que “les rebaixes ja no són el que eren abans” i va afirmar que de moment “estan sent justetes”. De fet, va assenyalar que en una recent reunió de la Confederació Espanyola de Comerç molts representants de comunitats autònomes també van argumentar que el Black Friday ha perjudicat les vendes durant les rebaixes.

En tot cas, els consumidors ja s’han acostumat a trobar descomptes pràcticament durant tot any i la nova llei de Comerç de la Generalitat s’ha adaptat a aquesta realitat. D’aquesta manera, una vegada finalitzi el tràmit parlamentari, la normativa ja no fixarà dates concretes per a rebaixes d’hivern i d’estiu, sinó que únicament recomanarà a les botigues que facin descomptes dos períodes a l’any.

La Zona Alta sí que ha mantingut xifres i demà celebra el mercat? A la Zona Alta la campanya de rebaixes sembla que ha anat millor. El president dels comerciants, Josep Bellera, va indicar que les vendes s’han mantingut com les de l’any passat i fins i tot han augmentat en alguns sectors. Va recordar que demà celebren el mercat que serveix per rematar la campanya. Enguany amplien la superfície cap a la zona per als vianants de Fleming, on entre 7 i 8 establiments instal·laran parades, de la trentena que hi participaran. Després del mercat, en què els clients trobaran descomptes de fins al 70%, les botigues se centraran ja en la nova temporada.

tracking