SEGRE

tribunals

Els acusats de robar en 31 cases de Lleida, Tarragona i Castelló neguen els fets

El judici ha quedat vist per sentència aquest dijous

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El macrojudici contra 9 acusats de cometre fins a 31 robatoris a Lleida, Tarragona i Castelló ha quedat vist per sentència aquest dijous després d'escoltar els testimonis dels acusats. Únicament tres d'ells han acceptat respondre a les preguntes de la Fiscalia i tots han negat els fets dels que se'ls acusa.

De fet, han explicat que es dediquen, majoritàriament, a la compravenda de ferralla i d'antiguitats, però un d'ells ha dit que talla llenya i un altre que participa a la collita de taronges. Han confirmat que són família però han insistit que els dies dels robatoris no es trobaven amb la resta dels acusats.

Els 8 acusats de robatoris també han negat conèixer el joier de Reus assenyalat com a receptor dels objectes robats, un fet que ell mateix també ha corroborat. Ha assegurat que tot el que arriba a la botiga queda legalment registrat, però el que els Mossos van trobar sense documentació, insisteix que eren estocs de joieria.

Per tot plegat, la fiscalia ha mantingut les acusacions de robatori amb força per a 8 dels homes, d'atemptat a l'autoritat també per al jove que va atropellar un Mosso d'Esquadra en un control policial, i de receptació per al joier que presumptament rebia els objectes sostrets. Tots 9 estan acusats de pertinença a grup criminal.

La fiscal veu provats tots els fets i considera proporcional demanar la pena màxima per tots aquests delictes, degut a la perillositat del grup i a la seva reincidència.

Quatre dies de judici i 150 testimonis

El judici ha durat 4 dies en què han prestat declaració fins a 150 testimonis. Els acusats s'enfronten a penes de fins a set anys i mig de presó per robatori amb força. La fiscalia demana per al joier dos anys per receptació. I, a tot plegat, s'ha d'afegir un any per pertinença a grup criminal. El jove que va atropellar l'agent està acusat, a més, d'atemptat, per la qual cosa el ministeri fiscal demana 4 anys més.

Els acusats de robar en 31 cases de Lleida, Tarragona i Castelló neguen els fets

Els acusats de robar en 31 cases de Lleida, Tarragona i Castelló neguen els fetsItmar Fabregat

tracking