SEGRE

BARRIS MARIOLA

Set comunitats de veïns, sota ‘tutela’ per millorar la convivència

Programa d’intervenció social de la Paeria per a blocs amb pisos okupats || Un altre del Barri Antic se centra en la reducció de la prostitució a la via pública

La protesta de la PAH d’ahir a la plaça Paeria.

La protesta de la PAH d’ahir a la plaça Paeria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria tutela set comunitats de veïns del barri de la Mariola per millorar aspectes de la convivència diària. En el marc d’un projecte d’intervenció comunitària centrat en les escales amb habitatges okupats, l’any passat va iniciar un pla de mediació per treballar aspectes com el pagament de la comunitat, la neteja de l’escala, la comunicació positiva entre veïns, el suport al president, la reclamació de les quotes als bancs i millorar l’administració general. En total, l’ajuntament va efectuar fins a vint-i-sis sessions d’acompanyament i assessorament.

El govern municipal va fer balanç ahir durant la comissió de Drets per a les Persones d’aquest programa, que en línies generals té com a objectiu “millorar la convivència ciutadana, incidint en la prevenció i resolució de conflictes derivats de situacions de vulnerabilitat social i de la diversitat cultural i d’origen”.

Assessorament sobre el pagament de la comunitat, la neteja de l’escala i la comunicació entre veïns

També inclou l’elaboració d’un cens d’habitatges okupats, molts dels quals ubicats als antics blocs Ramiro Ledesma (ara Grup Mariola) i Gaspar de Portolà. Per a enguany, està previst, a més, un projecte social en una zona enjardinada del Grup Mariola que requerirà la implicació d’usuaris de serveis socials, de veïns i també de presidents de comunitats de la zona.

El Barri Antic també és objecte d’un altre projecte d’intervenció comunitària des del mes passat, en aquest cas centrat en la prostitució a la via pública. La Paeria ha entrevistat una desena de veïns de la zona i ha fet també treball de camp per observar-ne l’activitat al carrer. També ha creat grups de treball amb persones de la zona per efectuar un diagnòstic dels conflictes veïnals i les necessitats d’intervenció comunitària i implicar-los en la millora de la situació.

Així mateix, preveu mesures de conscienciació del compliment de l’ordenança de civisme i de convivència, així com accions per reduir els conflictes veïnals amb persones immigrants i per mirar de reduir l’impacte comunitari que provoca l’oferta de serveis sexuals a la via pública.

tracking