SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Ensenyament desatén la petició d'indemnitzar la família de l'Abel, el professor assassinat

Exigeixen un milió al considerar que va fallar la seguretat a l’institut de Barcelona quan un alumne va matar el mestre lleidatà || El Govern no ha contestat en deu mesos, quan el màxim legal és de sis

Minut de silenci que es va fer a la plaça Paeria l’endemà de la tragèdia.

Minut de silenci que es va fer a la plaça Paeria l’endemà de la tragèdia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consorci d’Educació de Barcelona, format per la Generalitat i l’ajuntament de la capital catalana, encara no ha contestat a la reclamació de responsabilitat patrimonial que la família d’Abel Martínez, el professor lleidatà mort el 20 d’abril de l’any 2015 en mans d’un alumne que el va apunyalar a l’institut públic Joan Fuster de Barcelona. La família reclama un milió d’euros d’indemnització al considerar que el centre era el responsable de l’alumne i van fallar les mesures de control. El termini màxim per emetre la resolució era de sis mesos, de manera que la demora il·legal ja és de quatre mesos.

Els pares i el germà, representats pel lletrat José Antonio Calles, de Calles Advocats, van interposar la reclamació el 23 de març de l’any passat i “en el dia d’avui (per ahir) no hem rebut cap notificació sobre això”, va asseverar. L’advocat també afirma que “si en les properes setmanes no rebem una resposta, acudirem a la justícia”. Per la seua part, des del Consorci d’Educació de Barcelona van explicar que “estem pendents del dictamen de la comissió jurídica assessora”.

Els pares del jove, que depenien econòmicament d’ell, i el seu germà pateixen dol patològic. La reclamació de la família es basa en l’article 1903 del Codi Civil que diu que “les persones o entitats que siguin titulars d’un centre docent d’ensenyament no superior respondran pels danys i perjudicis que causin els seus alumnes menors d’edat durant els períodes de temps en què aquestos es trobin sota el control o vigilància del centre”. El mateix institut informa en la seua pàgina web de les normes bàsiques de convivència.

Una d’aquestes és que no s’ha de permetre l’entrada als alumnes que arribin 10 minuts després d’haver-se iniciat les classes. L’alumne va entrar al centre una hora i 17 minuts després. El nen ja estava identificat com un “alumne conflictiu”, segons un informe dels Mossos d’Esquadra. El cas es va arxivar per la via penal perquè l’autor era inimputable al tenir només 13 anys. L’alumne va entrar al centre armat amb una ballesta i un matxet, amb el qual va matar el professor Abel Martínez, que va evitar que la desgràcia fos més gran.

tracking