SEGRE

SANITAT GUARDONS

Premi internacional a una investigadora sortida de la UdL

Reconeixement als EUA a l’oftalmòloga Marina Mesquida

Mesquida, primera per l’esquerra, amb el seu equip al Clínic.

Mesquida, primera per l’esquerra, amb el seu equip al Clínic.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’oftalmòloga Marina Mesquida, que va estudiar Medicina a la UdL i es va especialitzar a l’hospital Clínic de Barcelona, ha estat reconeguda com a investigadora jove de l’any per l’Arvo Foundation, considerada la meca internacional de la investigació en el camp de la visió. “No m’ho esperava en absolut. A aquest premi opten enginyers, químics, metges... Qualsevol professional que investigui en el camp de la visió. Mai havia recaigut en un investigador espanyol, estic contentíssima”, va explicar Mesquida.

En concret, el guardó reconeix les aportacions d’aquesta doctora en Oftalmologia i de l’equip d’investigació del qual forma part

IDIBAPS, grup d’inflamació ocular de l’Hospital Clínic de Barcelona dirigit per Alfredo Adán

– en l’àmbit de les noves teràpies per tractar l’edema macular, considerat la principal causa de pèrdua de visió en pacients amb retinopatia diabètica (una complicació de la diabetis que pot arribar a provocar ceguesa).

“Actualment, els tractaments disponibles per a l’edema macular només permeten millores transitòries o incompletes. Estudiem tractaments innovadors perquè els afectats per aquesta malaltia incurable i crònica no arribin a quedar-se cecs”, sintetitza Mesquida. El reconeixement internacional també consta d’una dotació de 3.000 dòlars per assistir i participar en el congrés anual d’Arvo Foundation, que se celebrarà al maig a Baltimore (Estats Units). Allà presentaran les conclusions de la seua investigació.

Blanca Molina, Maite Sainz de la Maza i Víctor Llorens són els altres investigadors postdoctorals que han dut a terme l’estudi.

tracking