SEGRE

ECONOMIA IMPOSTOS

La Paeria bonifica 762.000 € de la plusvàlua a 485 veïns

La majoria són herències de primeres residències, amb una rebaixa del 90% || Descompte del 80% si el pis es dedica a lloguer social

Seu del departament municipal d’Hisenda.

Seu del departament municipal d’Hisenda.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament va concedir l’any passat una bonificació de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys urbans, més conegut com a plusvàlua, a un total de 485 contribuents. L’import global descomptat va ser de 762.120 euros, segons la informació facilitada per la tinenta d’alcalde responsable de l’àrea econòmica, Montse Mínguez. La plusvàlua grava tota mena de transmissions de béns urbans, incloses les herències. Precisament, la gran majoria de les bonificacions, 451, afectaven herències.

L’ordenança fiscal que regula aquest gravamen preveu un descompte del 90% quan es produeix a causa de mort, sempre que es tracti de la primera residència del beneficiari, amb el requisit imprescindible que també ha d’estar-hi empadronat en el moment de la defunció.

Per a la bonificació per herència, el beneficiari ha d’estar empadronat a l’habitatge habitual

La normativa municipal limita aquesta rebaixa a l’habitatge habitual i a una plaça de pàrquing associada, però no pot aplicar-se a més béns immobles en el cas que n’hi hagi algun.

Una altra opció que tenen els hereus d’aconseguir una bonificació una mica menor, del 80%, és destinar el pis al programa de mediació per al lloguer social que gestiona l’Oficina Local d’Habitatge.

La Paeria també va aprovar fa quatre anys ajuts socials, que no descomptes, per als afectats per desnonaments, ja que la llei obliga a pagar aquest impost al transmissor, encara que sigui per la força. Equival a percentatges que van des del 25% al 100% de l’import, sempre que es compleixin uns determinats condicionants de renda, empadronament i que els sol·licitants no tinguin més propietats. L’any passat, el consistori va destinar 6.194 euros a aquests ajuts.

D’altra banda, l’ajuntament va pagar el 2016 bitllets per un import de 12.554,36 € per facilitar el viatge a persones que havien d’anar a altres llocs i no tenien els mitjans per fer-ho. Així mateix, en va abonar 31.010,83 per cobrir despeses d’allotjament hoteler motivades per situacions d’urgència, com ara desallotjaments.

tracking