SEGRE

TRIBUNALS EXPLOTACIÓ SEXUAL

A judici dos acusats d'obligar dones a prostituir-se en dos pubs

La Fiscalia sol·licita per al propietari de dos locals de Lleida i una dona penes de 10 anys de presó || Haurien amenaçat les víctimes de matar els seus familiars

El judici se celebrarà avui als jutjats de Lleida.

El judici se celebrarà avui als jutjats de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El propietari de dos pubs de la ciutat de Lleida i una veïna de València s’asseuran aquest matí al banc de l’Audiència Provincial de Lleida acusats d’obligar a prostituir-se almenys quatre dones que suposadament van portar enganyades des de Veneçuela. La Fiscalia sol·licita per als dos processats sengles condemnes de deu anys de presó com a presumptes autors d’un delicte de tràfic d’éssers humans (set anys de presó) i un altre de prostitució coactiva (tres anys), així com el pagament de sengles multes de 5.400 euros i que indemnitzin una de les víctimes amb 10.000 euros.

La investigació del cas, segons l’escrit de qualificació del Ministeri Públic, es va iniciar a Terrassa el 22 de setembre, quan la Ucrif (Unitat Central de Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedats Documentals) de la Policia Nacional “va localitzar en un local de cites una jove veneçolana en situació irregular”. La dona, sempre segons la Fiscalia, va anar voluntàriament a comissaria i va explicar que volia ser testimoni protegida, perquè temia que uns proxenetes poguessin fer mal als seus familiars. Va explicar als investigadors que la seua parella havia mort i havia de mantenir una filla, per la qual cosa, a través d’un conegut, va contactar amb l’acusada, “que li va oferir anar a Lleida a treballar de cambrera en un local de l’acusat, a canvi d’entre 10 i 30 euros per copa”. Ella va acceptar i l’acusada li va gestionar la documentació i el viatge. Segons aquesta testimoni protegida, ella juntament amb unes altres tres noies veneçolanes van residir en un pis de Lleida i “només sortien per anar als locals (de l’acusat) a treballar, on van exercir la prostitució”.

Una testimoni protegida afirma que sols les deixaven sortir de casa per exercir la prostitució als pubs

El propietari dels locals, a canvi de portar-les a Espanya, segons la Fiscalia, va exigir a cada una 3.000 euros més les despeses de viatge i allotjament, que li havien de pagar prostituint-se a canvi de 50 euros per servei, i les amenaçava dient-los que si no hi accedien matarien els seus familiars.

La investigació va determinar que hi podria haver fins a 14 víctimes Els investigadors creuen que els dos acusats podrien haver arribat a obligar a prostituir-se un total de catorze dones. “Un corredor d’assegurances a Lleida va aportar catorze pòlisses de repatriació, totes de joves veneçolanes, contractades per l’acusat, i l’acusada també havia estat objecte de diverses pòlisses viatjant en diverses ocasions a Veneçuela, des d’on tornava a Madrid acompanyada per dones que després traslladava a Lleida”, segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic.

tracking