SEGRE

SANITAT SERVEIS

Denuncien que el pàrquing de l'Arnau dobla preu al personal

Des que es va posar en marxa, i CCOO no descarta protestes

L’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

L’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat CCOO denuncia que el preu d’una plaça al pàrquing de l’Arnau de Vilanova per als treballadors que aparquen en el torn de tarda i nit s’ha incrementat un 85% des que es va inaugurar la instal·lació el juliol del 2008.

“El primer any, un treballador que llogava una plaça de les 14.30 a les 22.30 o de les 22.30 a les 8.30 hores pagava 10,75 euros al mes i a partir d’aquest març en pagarà 20”, va explicar Amparo Loren, portaveu de la secció sindical.

Els empleats del torn de matí (de 7.30 a les 17.30 hores) pagaran també 20 euros, encara que l’augment en aquesta franja horària ha sigut d’un 57%, ja que el 2008 costava 12,75 euros, segons Loren.

En aquest sentit, assenyala que estudien la situació i no descarten portar a terme accions contra el que consideren un “increment abusiu” del cost. “Entenem que els preus no els hauria de decidir unilateralment el gestor de l’aparcament perquè és dins d’un hospital públic. Salut hauria d’intervenir-hi.” Al voltant de 300 empleats es beneficien d’aquestes tarifes reduïdes, segons Loren.

Estacionar al pàrquing resulta més car ara que el 2008 també per als usuaris. Per exemple, estacionar un dia complet valia el 2008 11,7 euros mentre que actualment costa 15,55 euros i fer-ho una hora ha disminuït lleugerament (1,725 euros fa nou anys davant l’1,62 d’ara). L’aparcament, amb 937 places, també compta amb abonaments de tres, cinc, deu i quinze dies, encara que les queixes pels elevats costos són generalitzades entre els usuaris. Fonts hospitalàries van assenyalar a més que la concessionària està habilitant una sortida de vianants del pàrquing i reposant rajoles de les parets.

tracking