SEGRE

UNIVERSITAT DISTINCIONS

Serrat serà 'honoris causa' per la UdL

El pròxim consell de govern té previst aprovar-ne la investidura || També es donarà llum verda a la composició de la comissió que s’haurà d’encarregar de la resolució de conflictes

La UdL investirà doctor ‘honoris causa’ Joan Manuel Serrat.

La UdL investirà doctor ‘honoris causa’ Joan Manuel Serrat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cantautor Joan Manuel Serrat serà investit doctor honoris causa per la Universitat de Lleida, segons ha pogut saber aquest diari. El consell de govern de la UdL de la setmana que ve té previst aprovar aquesta investidura, proposada pel mateix equip de govern, que considera que el cantautor i poeta forma part de la història de Catalunya, Espanya i Iberoamèrica De fet, el Noi del Poble Sec ja ha estat reconegut amb aquesta distinció per nou universitats, per la seua contribució a la música i la literatura espanyoles. Entre aquestes, la Pompeu Fabra i l’Autònoma de l’Estat de Mèxic.

Serrat no serà el primer cantautor a ser distingit honoris causa per la UdL. L’octubre del 2009, amb Joan Viñas com a rector, ja ho va ser la cantant balear Maria del Mar Bonet. La UdL ha investit des del 1998 quaranta doctors honoris causa, llista que es va iniciar amb el secretari general de l’ONU Javier Pérez de Cuéllar. L’últim a ser investit ha sigut el pedagog Francesco Tonucci, el novembre de l’any passat. També ho van ser els lleidatans Joan Oró, Roc Pifarré i Josep Vallverdú, l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol i altres personalitats com Alicia de Larrocha i Iñaki Gabilondo.

La proposta parteix de l’equip rectoral i reconeix una trajectòria a Catalunya, Espanya i Iberoamèrica

En el consell de govern també està previst donar llum verda a la composició dels integrants de la comissió del protocol de resolució de conflictes, que està pendent des de l’okupació del despatx del rector el curs passat, que va finalitzar amb enfrontaments.

D’altra banda, la UdL ha aconseguit el segell d’excel·lència en recursos humans en l’àmbit de la investigació (HR Excellence in Research) de la UE pel seu pla per millorar la contractació, les condicions de treball i la carrera investigadora, en el marc de l’estratègia europea HRS4R. Aquest segell reflecteix “el compromís amb la millora contínua de la UdL en les seues polítiques de recursos humans, d’acord amb la Carta Europea de l’Investigador i el codi de conducta per a la contractació d’investigadors, en particular, a més del seu compromís per aconseguir procediments justos i transparents de contractació i devaluació”, indica la valoració europea. El Pla d’Acció de la UdL inclou mesures com elaborar un codi ètic de bones pràctiques en investigació i augmentar els canals de difusió de les convocatòries.

tracking