SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Assassinen a ganivetades una dona de 61 anys que vivia sola al seu pis del carrer Acadèmia

La víctima és Amparo Soler Betés, una funcionària d’Ensenyament originària de Vallobar que hauria estat agredida al coll || Hores abans d’aparèixer morta va dir als companys que ho passava malament

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van trobar divendres el cadàver d’una veïna de Lleida de 61 anys, Amparo Soler Betés, que va ser assassinada a ganivetades al seu pis del carrer Acadèmia. La policia autonòmica va trobar divendres el cos de la dona, una funcionària d’Ensenyament originària de Vallobar (Osca), amb símptomes de criminalitat al seu domicili, situat al número 12 de l’esmentat carrer. Segons els Mossos, cap a les 23.00 hores es van activar els serveis d’emergències per obrir el pis de la víctima, ja que la policia sospitava que podia haver-li ocorregut alguna cosa. A l’accedir al domicili, els agents van trobar el cos sense vida de la dona que, segons fonts properes a la investigació, hauria rebut diverses ganivetades, pel que sembla, al coll. Després d’efectuar l’aixecament del cadàver, els Mossos van precintar el pis i els contenidors d’escombraries ubicats davant l’edifici. Els agents de l’àrea d’investigació criminal de la regió policial de Ponent van inspeccionar la zona a la recerca de proves i empremtes que poguessin aportar alguna pista sobre l’autoria dels fets. També van sol·licitar les imatges gravades per les càmeres de seguretat als negocis propers, un restaurant i una gasolinera. L’autòpsia haurà de determinar les causes i el moment exacte de la mort. Fonts properes a la víctima van apuntar que Amparo Soler va acudir a la feina divendres i va comentar als seus companys que ho estava passant malament, sense especificar els motius.

De moment, els Mossos no descarten cap hipòtesi sobre del mòbil del crim, encara que sí que van apuntar que no es tractaria d’un cas de violència domèstica. Fonts properes a la investigació van apuntar que el pis de la víctima, el tercer del número 12 del carrer Acadèmia, no estava regirat, la qual cosa allunyaria la hipòtesi d’un robatori com a mòbil del crim. Els veïns es van mostrar ahir sorpresos pels fets i van explicar que pràcticament no coneixien la víctima.

L’autòpsia determinarà la causa de la mort i les hores passades fins que van trobar el cos

Amparo Soler Betés era una funcionària d’Ensenyament que vivia sola. Treballava com a administrativa des de l’any 1977 a Lleida, on residia en el número 12 del carrer Acadèmia. La dona no tenia parella coneguda ni fills. Fonts del seu entorn van explicar ahir que Amparo era molt discreta i que era habitual veure-la passejant i cuidant de la seua mare, una dona gran que viu en una residència. La víctima era originària de Vallobar, localitat oscenca propera a Lleida sobre la qual va escriure un llibre (vegeu el desglossament). El crim es va conèixer ahir, dia que es complia un mes de l’assassinat a trets de dos agents rurals a Aspa per un caçador.

La víctima, autora d’un llibre sobre el vocabulari de Vallobar Amparo Soler Betés va nàixer a Vallobar (Baix Cinca) el 1955. Era llicenciada en Geografia i Història i es va especialitzar en Història Medieval i va fer un màster en Arxivística. Als anys 70 va marxar d’Aragó per mudar-se a la ciutat de Lleida, on va començar a treballar com a funcionària de la Generalitat. El 1999 va publicar Producció documental de l’Obra Nacional d’Auxilio Social a Lleida. Organització i estudi normatiu i el 2004 presentava el llibre Replega de bocabulario de Ballobar, un treball en què recollia 2.865 entrades de la parla d’aquesta zona aragonesa. Els veïns de la localitat natal es van sorprendre ahir al conèixer la notícia de la seua mort.

Els Mossos van precintar la porta del domicili de la víctima, un tercer pis d’un bloc d’habitatges.

Els Mossos van precintar la porta del domicili de la víctima, un tercer pis d’un bloc d’habitatges.

Els Mossos van precintar la porta del domicili de la víctima, un tercer pis d’un bloc d’habitatges.

Els Mossos van precintar la porta del domicili de la víctima, un tercer pis d’un bloc d’habitatges.

tracking