SEGRE

TURISMO

Picabaralla entre els grups al consell d'administració de la Llotja

El conseller delegat es nega a aportar un informe que demanaven tres grups afirmant que ja va donar explicacions i que ja en farà un altre més endavant, i ERC torna a demanar la seva dimissió

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell d'administració extraordinari del Centre de Negocis i Convencions (CNC), ens municipal propietari del palau de congressos de la Llotja, per tractar sobre la renúncia al contracte de l'empresa concessionària s'ha convertit aquest matí en escenari d'una picabaralla entre els grups. La convocatòria havia estat demanada pels representants de PDeCAT, ERC y Crida per exigir un informe per escrit del conseller delegat, Rafael Peris, sobre la situació de l'empresa La Llotja de Lleida SA i les conseqüències per al CNC d'assumir la gestió.

No obstant, aquests dos punts han acabat retirant-se de l'ordre del dia, a petició dels propis grups, ja que Peris ha rebutjat aportar avui un informe. "Tota la informació ja es va donar verbalment en l'anterior consell d'administració, incloent el pla d'actuació que ha de permetre gestionar el palau de congressos a partir de l'1 de març. És una mentida que falti informació, altra cosa es que hi hagi grups a qui no els hi agradi o que voldrien enderrocar la Llotja", ha afirmat Peris.

El conseller delegat s'ha compromès a fer un informe amb tota la informació que s'està recollint sobre l'estat de la concessió i les repercussions econòmiques del canvi en la gestió en un termini d'un mes o mes i mig. A partir d'aquí es demanaran aportacions a tots els grups per intentar portar endavant la Llotja amb consens, ha afegit.

Els tres grups de l'oposició ho han considerat insuficient i han carregat contra Peris."Estem sorpresos perquè ja fa temps que vam demanar aquesta informació i no han aportat res, falta transparència. Només ens han promés fer un informe de situació global sense cap data fixa, però que ja arribarà tard, perquè a partir de l'1 de gener el CNC ha d'assumir els 9 treballadors de la Llotja", ha afirmat Rosa Mari Salmerón, del PDeCAT. Més contundent s'ha mostrat el representant d'ERC, Carles Vega, qui ha insistit en demanar la dimissió de Peris. "El consell ha sigut un frau y un menysteniment als seus membres. Falta informació i s'està amagant la mala gestió. Creiem que no ha de ser només l'empresa qui plegui, sino també el conseller delegat i així li hem dit", ha declarat. A més, ha afirmat que el CNC acumula pèrdues milionàries per l'amortització de l'edifici, que el fan inviable. Ferran Dalmau (Crida) també ha criticat que no s'hagi aportat cap nova informació.

De fet, ni PDeCAT, ni ERC ni la Crida han votat a favor d'aprovar l'acta de la sessió anterior, entenent que no reflectia allò que es va dir a la reunió. L'acta s'ha aprovat amb suport de PP y C's, a més del PSC y el representant de Mercolleida.

El CNC haurà de modificar el seu pressupost per assumir els treballadors de la Llotja i és probable que l'ajuntament hagi d'incrementar la seva aportació a l'ens, tot i que Peris ha afirmat que és possible que no calgui, perquè ara també rebran els ingressos de l'activitat generada.

Picabaralla entre els grups al consell d'administració de la Llotja

Picabaralla entre els grups al consell d'administració de la Llotja

tracking