SEGRE

TURISME EQUIPAMENTS

Batalla política per la Llotja

El PSC ajorna un mes l’informe sobre la concessió i defensa la seua actuació || PDeCAT, ERC i Crida critiquen Peris per “ocultar dades” i Vega li demana la dimissió

Imatge de la reunió anterior del consell de la Llotja.

Imatge de la reunió anterior del consell de la Llotja.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració extraordinari del Centre de Negocis i Convencions (CNC) –l’ens municipal propietari de la Llotja– per tractar sobre la renúncia de la concessionària es va convertir ahir en escenari d’una nova batalla política. La convocatòria va ser sol·licitada per PDeCAT, ERC i la Crida per exigir un informe per escrit del conseller delegat, Rafael Peris, sobre la situació de la concessió i les conseqüències per al CNC d’assumir la gestió, així com per demanar la rescissió del contracte per incompliment greu. No obstant, aquests dos punts van acabar retirant-se de l’ordre del dia, a petició dels mateixos grups, ja que Peris, després d’assessorar-se amb l’àrea jurídica de la CNC, va rebutjar aportar l’informe i va negar que pugui rescindir-se el contracte una vegada ja ha renunciat l’empresa. “Tota la informació ja es va donar verbalment en l’anterior consell, incloent el pla d’actuació que ha de permetre gestionar el palau de congressos des de l’1 de març. És mentida que falti informació, una altra cosa és que hi hagi grups als quals no els agrada o que voldrien enderrocar la Llotja”, va afirmar Peris.

Sí que es va comprometre a elaborar en un mes o mes i mig un document amb tota la informació que s’està recollint sobre la concessió i les repercussions econòmiques de la rescissió. Per a això, la Paeria demanarà a una empresa externa una valoració de l’estat de l’edifici i de les inversions efectuades per la concessionària, que ha encarregat una altra auditoria pel seu compte.

El CNC reclamarà “fins a l’últim cèntim” del cànon i les indemnitzacions que corresponguin

Després, es demanaran aportacions a tots els grups per intentar tirar endavant la Llotja “entre tots”, va afegir. La intenció continua sent la de reclamar “fins a l’últim cèntim” del cànon i les possibles indemnitzacions i interessos, però es valoraran les inversions.

Els tres grups de l’oposició crítics van considerar insuficients les explicacions i van carregar contra Peris. “Estem sorpresos perquè fa temps que demanem aquesta informació i no han aportat res, falta transparència. Només han promès un informe de situació global sense data fixa, però que ja arribarà tard, perquè a partir de l’1 de març el CNC ha d’assumir els nou treballadors de la Llotja”, va afirmar Rosa Mari Salmerón, del PDeCAT.

Més contundent es va mostrar Carles Vega (ERC), que va insistir a demanar la dimissió de Peris. “El consell ha estat un frau i un menyspreu als seus membres. Falta informació i s’està amagant la mala gestió. Creiem que no ha de ser només l’empresa que ho deixi, sinó també el conseller delegat i així ho hem dit”, va declarar. Així mateix, va xifrar en prop de 8 milions les pèrdues des del 2010 del CNC, cosa que Peris va negar, afirmant que confon les despeses d’amortització amb el resultat d’explotació. Ferran Dalmau (Crida) també va criticar que no s’hagi aportat cap nova informació i va anunciar que demanaran que s’impugni l’acord de rescissió del contracte per “falta d’informació”. De fet, ni PDeCAT, ni ERC ni la Crida ni tan sols van votar a favor d’aprovar l’acta de la sessió anterior, entenent que no reflectia el que es va dir en la reunió. L’acta es va aprovar amb suport de PP i Cs, a més del PSC i el representant de Mercolleida. El CNC haurà de modificar el seu pressupost per assumir els treballadors de la Llotja i és probable que l’ajuntament hagi d’incrementar la seua aportació a l’ens, encara que Peris va afirmar que podria no ser necessari, perquè ara també rebran els ingressos de l’activitat generada.

tracking