SEGRE

SALUT

El 43% dels metges pateix assetjament i discriminació laboral

Segons l'"Estudi sobre la situació laboral dels metges a Espanya" fet públic aquest dijous

El 43% dels metges pateix assetjament i discriminació laboral

El 43% dels metges pateix assetjament i discriminació laboral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 43,5 % dels metges a Espanya assegura haver patit durant l’últim any algun tipus d’assetjament, discriminació o maltractament als seus centres de treball per part dels seus companys, bé superiors jeràrquics o altres de similar categoria.

Aquesta és una de les principals conclusions de l’"Estudi sobre la situació laboral dels metges a Espanya", que ha estat presentat aquest dijous en roda de premsa i que ha estat elaborat per la Organización Médico Colegial (OMC) en col·laboració amb la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics mitjançant enquesta a 13.300 professionals.

El perfil majoritari del professional que ha patit assetjament o discriminació és el d’una dona jove i de nacionalitat estrangera, encara que aquest tipus de situacions es dóna en tots els rangs d’edat i sexe.

En atenció primària es detecta una prevalença d’assetjament laboral més gran per part dels superiors referent a la càrrega i a l’horari laboral, mentre que als hospitals abunden més els greuges per part dels altres companys de la mateixa categoria per qüestions relacionades amb el desenvolupament i l’activitat professional.

El president de l’OMC, Juan Jose Rodríguez Sendín, ha qualificat aquesta situació d’"odiosa i impresentable" i l’ha atribuït, en gran part, a la precarietat laboral, que pateix el col·lectiu.

Precisament, la inestabilitat laboral dels metges és una altra de les conclusions que un any més revela aquest estudi, segons el qual el 58,3 % dels metges no té una plaça en propietat i la mitjana anual de contractes és de nou.

tracking