SEGRE

EDUCACIÓ PROJECTES

Obres a l'estiu per fer més segurs els accessos als col·legis d'Universitat

Ros, Larrosa i Mestres, ahir reunits amb la comunitat educativa.

Ros, Larrosa i Mestres, ahir reunits amb la comunitat educativa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els tres col·legis del barri Universitat (Sant Jaume, Santa Anna i Dominiques) comptaran el curs vinent amb camins escolars segurs. Les enquestes i reunions de treball per delimitar els hàbits de mobilitat dels alumnes i la comunitat educativa dels centres ja estan en marxa i la Paeria preveu abordar el gruix de les obres per condicionar els voltants de les escoles durant l’estiu, quan no hi ha classes, a fi de minimitzar les molèsties. El col·legi Episcopal no està inclòs en el projecte perquè ja es va condicionar el seu entorn el 2012.

Les obres costaran entre els 60.000 i els 80.000 euros, segons va explicar ahir l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. Igual que els camins escolars segurs de Cappont, el seu objectiu és millorar la seguretat dels estudiants i crear entorns més agradables a través de la plantació d’arbres, la instal·lació de bancs i la implantació de les zones 30. De fet, la Paeria preveu crear zones 30 de pacificació de trànsit en tots els entorns escolars de la ciutat i estendre els camins escolars de tots els barris.

En aquest sentit, Antonieta Aldabó, directora del col·legi Sant Jaume, es va mostrar confiada que les actuacions siguin un incentiu perquè hi hagi més famílies i alumnes que decideixin anar caminant o en bicicleta a classe.

tracking