SEGRE

SEGURETAT ASSALTS

Roben en quatre col·legis i instituts en una setmana

Al Manuel de Montsuar, el Maria Rúbies, L’Espiga i el Terraferma || Una banda de lladres que evita les alarmes

Imatge de la comissaria dels Mossos a la capital del Segrià.

Imatge de la comissaria dels Mossos a la capital del Segrià.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra investiguen una onada de robatoris que han patit aquesta darrera setmana diversos centres educatius de la ciutat de Lleida i el seu entorn. Al ja conegut de l’escola Espiga, on els lladres fins i tot van intentar fer un forat per emportar-se la caixa forta, cal sumar els que han patit els instituts Manuel de Montsuar (Gualda) i Maria Rúbies, al barri de la Bordeta, i el col·legi Terraferma, a Alpicat.

Els investigadors creuen que tots aquests robatoris podrien ser obra de les mateixes persones perquè en els quatre casos han utilitzat pràcticament el mateix modus operandi. Sempre actuen de nit, forcen un dels accessos, aconsegueixen esquivar el sistema d’alarma i, després d’escorcollar els despatxos de direcció, s’emporten diners, portàtils i mòbils. L’últim es va produir ahir a la matinada al Terraferma, on els lladres van remoure calaixos de diversos despatxos i es van emportar diners, segons van apuntar fonts properes a la investigació. La policia creu que els lladres han estudiat prèviament les característiques del centre i que no seria obra d’una sola persona.

En els quatre casos el ‘modus operandi’ ha estat el mateix: entren de nit i forcen un accés

El primer dels assalts es va produir el cap de setmana passat a l’institut Manuel de Montsuar. Els lladres van entrar després de forçar una finestra, van aconseguir que l’alarma no saltés i van poder rebentar la caixa forta de baixa seguretat que hi ha als despatxos de direcció. Allà es guarden diners en efectiu d’excursions però es desconeix la quantitat exacta que van sostreure. La nit de dimarts a dimecres es van produir els robatoris de l’escola Espiga i l’institut Maria Rúbies. En aquest últim centre educatiu, van poder accedir a l’interior de tres despatxos.

Els Mossos d’Esquadra han anat als respectius centres per mirar de trobar algun indici o empremtes dactilars. Així mateix, també han revisat els enregistraments d’algunes de les càmeres de seguretat per identificar els lladres. Al tancament d’aquesta edició, no constava cap detenció.

tracking