SEGRE

TRIBUNALS SUCCESSOS

El judici a l'apunyalador neonazi comença dilluns i durarà fins dijous

Alejandro Ruiz va agredir 5 persones al carrer

Alejandro Ruiz, en cadira de rodes després de ser detingut el 2014.

Alejandro Ruiz, en cadira de rodes després de ser detingut el 2014.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida acollirà a partir de dilluns i durant quatre dies el judici contra l’apunyalador neonazi Alejandro Ruiz Vidal, que s’asseurà al banc dels acusats per cinc intents d’assassinat més de dos anys després de causar el pànic als carrers de la ciutat.

El guió previst per l’Audiència és que dilluns s’iniciï la vista a les 9.30 hores amb la declaració de l’acusat, per a qui la Fiscalia sol·licita 81 anys de presó, petició que s’eleva fins als 86 anys amb les acusacions particulars.

La Fiscalia sol·licita una pena de 81 anys de presó per cinc intents d’assassinat, lesions i incendi

Es preveu que la declaració de l’acusat, exestudiant de Medicina de la UdL, s’allargui durant una hora i que a partir de les 10.30 hores declarin com a testimonis els agents i els bombers que van atendre les víctimes i van participar en la localització i l’arrest de l’agressor.

Dimarts l’Audiència Provincial acollirà la declaració de les cinc víctimes a partir de dos quarts de deu del matí. Es tracta d’una dona de quaranta anys i quatre homes d’entre 26 i 60 anys.

També declararan testimonis que van presenciar els fets. L’endemà, la sala acollirà l’exposició dels informes policials i forenses així com les proves de les parts representades en aquest procés. Ja dijous, es preveu la lectura de les conclusions i que el cas quedi vist per a sentència.

Segons les acusacions, Alejandro Ruiz Vidal va sembrar el pànic a Lleida en només vint minuts el 22 de setembre del 2014 en un periple que va començar al passeig de Ronda i Rovira Roure i va acabar al Parc de les Vies.

En aquest recorregut, Ruiz va apunyalar cinc persones. Després, se’n va anar al seu pis a Rovira Roure, li va calar foc i va fugir agafant un taxi fins a Balaguer. Va ser detingut l’endemà després de tornar a Lleida.

tracking