SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

“Mai podrem oblidar aquell dia”

SEGRE parla amb dos de les cinc víctimes de l’apunyalador neonazi abans del judici de demà || Més de dos anys després, encara van amb por pel carrer i demanen la màxima condemna possible

A l’esquerra, José Gómez, en una imatge presa ahir. A la dreta, Héctor Navarro, en una fotografia d’arxiu.

A l’esquerra, José Gómez, en una imatge presa ahir. A la dreta, Héctor Navarro, en una fotografia d’arxiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

José Gómez i Héctor Navarro recordaran sempre la tarda d’aquell 22 de setembre del 2014. “Mai podrem oblidar-ho”, asseguren. Ni ells, ni les altres tres víctimes de l’apunyalador neonazi, Alejandro Ruiz Vidal, que aquella tarda va sembrar el pànic pels carrers de Lleida amb cinc atacs a sang freda. SEGRE va parlar ahir amb aquestes dos víctimes només 48 hores abans que demà comenci a l’Audiència de Lleida el judici per aquests fets. “Espero que li caigui la màxima condemna possible perquè s’ho mereix. Ens ha fotut la vida pel simple fet de ser immigrants. Quan em vaig assabentar que havia sigut per una qüestió de racisme, em va fer encara més mal. I això que jo vaig quedar relativament bé, però hi ha altres persones que no”, explica l’Héctor, d’origen peruà i que va rebre punyalades a l’espatlla i a l’esquena. Ell va ser la primera víctima, la que Alejandro Ruiz va agredir tot just sortir de casa. L’Héctor esperava per creuar el pas de vianants del passeig de Ronda que hi ha a l’altura de l’avinguda Rovira Roure.

El José va ser el tercer a la llista negra. Aquest veí de Lleida, única víctima de l’apunyalador de nacionalitat espanyola, es va creuar en el seu camí al carrer Ramon Llull. El José va haver de deixar la feina després de l’agressió (estava ocupat en una fàbrica de cartrons) i quan es va recuperar ja no li van renovar el contracte. “Arran d’allò no he tornat a ser la mateixa persona. No rebo cap ajuda i estem passant molts conflictes econòmics. Visc amb la mare i només tenim la seua pensió”, assegura el José. L’Héctor sí que treballa, al camp, i les seqüeles físiques també l’acompanyen en forma de dolor al braç al cap de poc temps de començar la jornada laboral.

Tanmateix, el pitjor, asseguren tots dos, són les seqüeles psicològiques. “Continuo tenint malsons a la nit perquè una cosa així no s’oblida mai. Surto poc al carrer i quan ho faig vaig intranquil si se m’atansa algú”, reconeix el José, que va rebre una punyalada a l’abdomen. “Quan vaig pel carrer sempre miro cap enrere. Això és una cosa que encara no he superat”, confessa l’Héctor.

Tots dos hauran de tornar a reviure tot això dimarts vinent a l’Audiència de Lleida, quan estan previstes les seues declaracions i les de les altres tres víctimes.

Les cinc víctimes (un espanyol, un ciutadà xinès, un pakistanès, un peruà i una dona algeriana, defensats pels advocats Xavier Prats, Enric Rubio i Rubén Rodríguez) reclamen 86 anys de presó i mig milió d’euros d’indemnització.

Fiscalia demana 81 anys de presó per cinc temptatives d’assassinat Quatre dies durarà, a partir de demà, el judici contra l’apunyalador neonazi Alejandro Ruiz Vidal. La Fiscalia demana per a ell 81 anys de presó per cinc delictes d’assassinat en grau de temptativa amb els agreujants de racisme i reincidència; un de lesions pel mal psicològic que va causar al nen que va veure com atacava la seua mare; i un d’incendi, ja que va intentar cremar el seu pis de Rovira Roure.

tracking