SEGRE

Augmenten un 29% les sol·licituds de reagrupació familiar i residència a Lleida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oficina d’estrangeria de Lleida ha rebut el 2016 prop de 6.000 sol·licituds, el que representa un descens del 5’4% respecte l’any anterior. Aquestes dades han estat presentades aquest dilluns per la subdelegada del Govern a Lleida, Imma Manso, que assegura, no obstant, que els procediments administratius de reagrupament familiar i les targetes de residència han augmentat.

En total, es van rebre 1.200 sol·licituds de reagrupament familiar i residència per a fills menors d’edat, és a dir, un 29% més que el 2015. D’aquestes peticions, el 68% van ser aprovades.

D’altra banda, el nombre de targetes de residència per a familiars de ciutadans de la UE o espanyols ha crescut un 70%. Han baixat, però, les sol·licituds referents a l’arrelament que preveu la regularització d’un immigrant amb treball i residència durant tres anys, així com les renovacions d’autoritzacions de residència i treball i residències de llarga durada.

En la lluita contra el frau, es continua treballant per detectar irregularitats en les relacions laborals i familiars, iniciant-se 167 procediments d’extinció d’autoritzacions, dels quals més de la meitat han finalitzat amb l’extinció.

En total, l’oficina ha atés una mitjana de 85 persones al dia presencialment i 50 telefònicament. Pel que fa als expedients, el seu temps de resolució és de 18 dies.

L'oficina d'estrangeria de Lleida.

Augmenten un 29% les sol·licituds de reagrupació familiar i residència a LleidaSegre

tracking