SEGRE

successos

Els Mossos afirmen que les agressions de l'apunyalador neonazi van ser “xenòfobes”

“Borjamari t'apunyalaré”, “El Borbó al mur de contenció”, “Demà et clavo el meu matxet” o “Faig olor de sang humana” són alguns dels textos que Alejandro Ruiz va dibuixar a les parets del pis que tenia llogat a Lleida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap d'investigació dels Mossos d'Esquadra ha declarat aquest dilluns que les agressions perpetrades per Alejandro Ruiz, conegut com l’apunyalador neonazi, van ser "molt greus" i "clarament xenòfobes" .

Durant el primer dia de judici a l’Audiència de Lleida per l’apunyalament de cinc persones el setembre del 2014, els testimonis dels Mossos d’Esquadra han argumentat l'afirmació de xenofòbia perquè quatre de les cinc víctimes són estrangeres i perquè al pis de l'acusat van trobar pintades i llibres relacionats amb el feixisme, el nazisme o l'homofòbia. També han afegit que els fets van ser molt greus perquè van tenir lloc en una zona molt concorreguda a una hora punta i que entén que l'objectiu de l'acusat era matar.

Alejandro Ruiz, el suposat ultra acusat d'apunyalar el setembre de 2014 cinc persones, quatre d'elles immigrants, en ple carrer de Lleida, s'ha negat a declarar davant del tribunal.

L’acusat ha assegurat que no anava a respondre ni al fiscal ni al seu propi advocat, després de la qual cosa la sala ha efectuat una aturada, per reprendre la vista amb la declaració dels agents dels Mossos i de la Policia Local, així com dels bombers que també van intervenir en el succés.

La defensa ha declarat que el jove "no estava tranquil" i que "no ha volgut declarar" perquè "situacions d'estrès com la d'un judici no beneficien el seu estat psíquic" ja que "pateix un trastorn paranoide de personalitat".

Per contra, les acusacions particulars consideren que el seu silenci respon a una estratègia de la defensa per intentar convèncer la sala d'aquesta patologia mental i de la seva inimputabilitat

Segons el fiscal, Alejandro Ruiz, d'uns vint anys i natural de Logronyo, que estudiava tercer curs de Medicina a la Universitat de Lleida, va apunyalar el setembre de 2014 en ple carrer cinc persones, quatre d'elles estrangeres, que van patir ferides de diferent consideració.

Abans d'aquests fets, l'acusat havia fundat en la seva ciutat natal una entitat denominada Nueva Época, "vinculada ideològicament a l'extrema dreta i amb un ideari nacionalsocialista i un clar discurs identitari de preferència nacional", segons el relat del fiscal.

Després de fixar la seva residència a Lleida per estudiar Medicina, l'acusat va llogar un pis a les parets del qual havia realitzat uns dibuixos de simbologia neonazi acompanyats de textos amenaçadors tals com 'Borjamari t'acoltellaré', 'El Borbó al mur de contenció', 'Demà et clavo el meu matxet' o 'Faig olor de sang humana’, entre d'altres.

"En l'esmentat context ideològic, l'acusat, amb la intenció de portar a la pràctica el seu ideari moral i polític, va decidir atemptar contra la vida de ciutadans estrangers ideant un pla que va executar el 22 de setembre del 2014", exposa la Fiscalia en el seu escrit d'acusació.

Alejandro Ruiz, aquest dilluns a l'Audiència de Lleida.

Els Mossos afirmen que les agressions de l'apunyalador neonazi van ser “xenòfobes”Òscar Mirón

tracking