SEGRE

MEDI AMBIENT

L'Eix Comercial, contra l'horari de recollida de la brossa porta a porta de 14.00 a 17.00 hores

Els comerciants afirmen que la Paeria vol que treguin els contenidors al carrer en aquest horari, cada dia la fracció de residus que toqui || Creuen que dóna mala imatge i demanen que sigui a les 20.30

Les botigues de l’Eix Comercial deixen ara els cartrons al carrer a l’acabar la jornada.

Les botigues de l’Eix Comercial deixen ara els cartrons al carrer a l’acabar la jornada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Eix Comercial està a punt d’incorporar-se al sistema de recollida de residus porta a porta, però no està d’acord amb l’horari que la Paeria vol que treguin els contenidors al carrer: de 14.00 a 17.00 hores. Amb aquest sistema, que van iniciar els grans productors el desembre passat (vegeu el desglossament), els comerciants de l’Eix hauran de tenir als locals els seus propis contenidors de totes les fraccions de residus i treure’ls al carrer en aquest horari.

“Ens ho van dir en una reunió el dia 20 d’aquest mes i volen començar ja al març. De dos a cinc de la tarda no és un bon horari. Hi ha botigues que obren al migdia i qui vingui a comprar es trobarà amb l’Eix ple de contenidors, cada dia el de la fracció de residus que toqui, i cartrons doblegats. Seria més raonable treure’ls al tancar les botigues, cap a les 20.30 o 20.45 hores”, va afirmar Llorenç González, president dels comerciants de l’Eix. “S’omplen la boca dient que som un centre comercial a l’aire lliure d’excel·lència de tres quilòmetres, però quina imatge donarem amb contenidors per tot l’Eix de 14.00 a 17.00? Contents no estem”, va subratllar.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa assegura que estan “treballant” en aquesta qüestió

González va considerar que l’ajuntament els hauria d’haver convocat fa set o vuit mesos per consensuar la manera d’aplicar el sistema, així com l’horari, “no quan ja ho té tot decidit”. “Els tècnics ens van dir que a la nit no es poden treure els contenidors perquè reguen el carrer”, va apuntar, i va afegir que han sol·licitat una reunió urgent amb el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa. “Volem una solució que vagi bé a les dos parts”, va asseverar.

Larrosa, per la seua banda, va afirmar ahir a última hora que estan “treballant” en el tema.

Per la seua part, el president de l’associació de comerciants de la Zona Alta, Josep Bellera, va indicar que de moment aquest sistema de recollida no s’implantarà de manera generalitzada a les botigues d’aquesta àrea de la ciutat i va remarcar que “si es fa, ens queixarem”.

D’altra banda, l’ajuntament ha adjudicat el servei d’inspecció de la prestació i la qualitat del sistema de neteja viària i recollida de residus a Ecoestudi Sima SLP, per un import de 48.369,75 euros, IVA inclòs. La durada prevista del contracte és de dos anys. La Paeria preveu implantar la recollida porta a porta domiciliària en un barri, com a prova pilot. La zona que es triï ha de quedar molt delimitada i abans de començar la prova serà necessària “molta pedagogia”, tal com ja ha reconegut el consistori.

Poques incidències en l’hostaleria des que va implantar-se A mitjans de desembre es va iniciar el sistema de recollida de residus porta a porta en 168 grans productors, essencialment locals hotelers, i uns altres 125 s’hi havien d’anar incorporant després de forma gradual. Des d’aleshores, aquests negocis no poden utilitzar els contenidors del carrer, sinó que han de tenir els seus propis a l’interior del local, de totes les fraccions de recollida selectiva, i treure’ls al carrer el dia que els han assignat en funció de la ruta de recollida. El gerent de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, va assegurar que des de la implantació d’aquest sistema no s’han produït gaires incidències, “i les que hi ha hagut s’han resolt” favorablement. “Hi ha hagut algunes incidències per descoordinació o desconeixement, però poques”, va remarcar. Els hotelers havien demanat “sensibilitat” a la Paeria davant de la dificultat que consideraven que comportaria aquest canvi.

tracking