SEGRE

Les víctimes de l'apunyalador neonazi diuen que les va atacar per sorpresa i sense dir res

Alejandro Ruiz, aquest dilluns a la banqueta dels acusats a l'Audiència de Lleida.

L'apunyalador neonazi es nega a declarar en l'inici del judiciA.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimarts han declarat a l’Audiència de Lleida les víctimes d’Alejandro Ruiz, l’apunyalador neonazi, en la segona jornada de judici.

La defensa de l’acusat sosté que les agressions del seu client es van produir amb independència de les nacionalitats i orígens de les víctimes i descarta motivació racista. No obstant, les víctimes han assegurat que van ser atacades per Ruiz pel seu origen immigrant. Han reiterat, com ja van dir en fase d’instrucció, que l’agressor els va atacar de manera sorprenent i sense intercanviar ni una sola paraula.

Avui han declarat l’home pakistanès a qui l’acusat va clavar un ganivet a l’esquena al parc de les vies i també la resta de les quatre persones agredides: el ciutadà xinés apunyalat a l’abdomen a Príncep de Viana, un peruà, una marroquina i un home de nacionalitat espanyola.

El Ministeri Públic reclama que Alejandro Ruiz indemnitzi les víctimes amb 213.000 euros, mentre que les acusacions eleven la petició a més de mig milió d’euros, la majoria per a l’home pakistanès que pateix les seqüeles més greus.

Pel que fa a la pena de presó, la Fiscalia li demana 81 anys i les acusacions 86 anys per cinc delictes d’assassinat en greu de temptativa amb l’agreujant de racisme .

El judici se celebra fins dijous.

tracking