SEGRE

EDUCACIÓ PREINSCRIPCIÓ

L'oferta de P-3 del pròxim curs es mantindrà

Ensenyament ratifica que no preveu tancar cap grup a la capital || Anuncia que el Secà tindrà el primer institut escola de Lleida

Alumnes del col·legi Pinyana de Lleida fent ahir les proves.

Alumnes del col·legi Pinyana de Lleida fent ahir les proves.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ensenyament mantindrà de cara al curs vinent la mateixa oferta de places de P-3 a la ciutat que l’actual (al voltant de 1.300), sense retallar cap grup, tal com va avançar aquest diari. Així ho va ratificar ahir el delegat, Miquel Àngel Cullerés, en la reunió del consell escolar municipal. La decisió de la conselleria de suprimir quatre grups l’any passat va provocar polèmica i, finalment, només en va acabar retallant dos. També va recordar que mantindrà la ràtio de 22 alumnes per aula en lloc de 25 a les escoles d’alta complexitat, així com de 27 en els instituts amb la mateixa condició.

Cullerés va anunciar també que el Secà de Sant Pere tindrà el curs vinent el primer institut escola de Lleida. Això no significa que els alumnes de Primària i Secundària comparteixin edifici (els primers aniran a Torre Queralt, l’antic Terres de Ponent, i els segons, al que era el Ginesta), sinó que els dos centres tindran una direcció única i la mateixa línia pedagògica. Alpicat tindrà també institut nou, de manera que els alumnes de la localitat deixaran d’estar adscrits al Manuel de Montsuar. La Fapac va recordar que en tres anys hi haurà un “pic” d’estudiants a Secundària, de forma que veu necessari el reivindicat institut de Cappont.

Proves de nivell de tercer de Primària per a quatre mil alumnes Ahir es van iniciar les proves d’avaluació diagnòstica per a alumnes de tercer de Primària, encara que els centres tenen de termini fins al dia 13 per portar a terme els exàmens. Un total de 83.470 alumnes catalans, 4.655 a Lleida, estan cridats a completar aquestes proves, que se centren en la competència lingüística (català, castellà i aranès a la Val) i matemàtica. El president del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu, Joan Mateo, va defensar ahir que les proves tenen un caràcter “purament diagnòstic”, davant de les crítiques d’entitats com la Fapac, que asseguren que serveixen per segregar i fer rànquings. Els resultats no es publiquen, sinó que s’entreguen als centres, que poden decidir compartir-los o no amb les famílies.

tracking