SEGRE

DEFENSA LABORAL

Més de 200 lleidatans volen cada any entrar a l'Exèrcit

Menys d’un 10% ho aconsegueix, perquè hi ha més demanda que places || No només com a tropa, sinó també en llocs qualificats

L’estand de l’Exèrcit en l’edició passada de la fira de l’FP.

L’estand de l’Exèrcit en l’edició passada de la fira de l’FP.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La subdelegació de Defensa a Lleida tramita cada any entre 200 i 300 sol·licituds de lleidatans interessats a accedir a una ocupació a les Forces Armades, encara que són molts menys els que aconsegueixen el seu propòsit per excés de demanda. Així, cada any són entre 10 i 20 les persones nascudes a Lleida que entren a l’Exèrcit no només per a llocs de tropa, sinó també en altres d’especialitzats, com ara els vinculats a la branca sanitària. Les consultes per informar-se’n són freqüents. Després d’uns anys de descens de les vocacions militars, la crisi econòmica i l’augment de l’atur van fer que tornés a augmentar la demanda. La convocatòria de places per a tot l’Estat s’acosta a les 3.000 anuals, i en alguns llocs, com per exemple els de soldat, hi ha almenys vint aspirants per cada vacant.

L’Exèrcit mantindrà aquest any un estand a la fira FP & Treball per informar sobre les sortides laborals i la formació especialitzada que ofereix, a pesar de la polèmica que ha aixecat la seua presència. Una moció aprovada al Parlament insta a evitar que els militars hi participin i la recentement creada plataforma d’entitats Desmilitaritzem l’Educació ha anunciat accions de protesta. La Generalitat va reclamar a Fira de Lleida que exclogués l’Exèrcit, però l’alcalde i president del patronat, Àngel Ros, ha assegurat que es mantindrà. La fira se celebra a l’abril.

tracking