SEGRE

salut

L'IRBLleida rep més de 700.000 euros per incorporar nous investigadors

Els diners procedeixen del Pla Estratègic de Recerca i Innovació del Departament de Salut

L'IRBLleida rep més de 700.000 euros per incorporar nous investigadors

L'IRBLleida rep més de 700.000 euros per incorporar nous investigadorsIRBLleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) rebrà un total de 704.788 euros del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2016-2020, un pla pioner del departament de Salut per estimular la recerca biomèdica a Catalunya.

Aquesta dotació pressupostària permetrà la incorporació de 3 investigadors durant 3 anys a l’institut, fomentar la recerca en el personal d’Infermeria a través de substitucions parcials de la dedicació assistencial dels investigadors de l’àrea d’infermeria, i la posada en marxa de dos grans programes de recerca.

El Departament de Salut finançarà a Catalunya quinze grans programes de recerca, dels quals dos a l’IRBLleida:

En l’àmbit d’incorporació de científics, l’IRBLleida incorporarà 3 investigadors durant 3 anys, en concret cada un d’ells s’incorporarà al grup de Recerca Translacional en Medicina Respiratòria, Patologia Oncològica i al Grup Translacional de Recerca Vascular i Renal.

Pel que fa a l’àmbit d’infermeria, el PERIS permetrà que 5 professionals d’infermeria dediquin una part de la seva dedicació a recerca en un període de 4 a 9 mesos, segons la sol·licitud presentada. A més, l’IRBLleida també col·laborarà amb 3 projectes en col·laboració, dos amb l’Institut d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol) i un amb l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

En resum, la dotació pressupostària a l’IRBLleida es divideix en 321.204,39€ per a la incorporació de científics i tecnòlegs; 90.000€ per a la intensificació de professionals d’infermeria; 181.697,30€ per a programes de recerca i 111.886,41€ per als projectes en col·laboració amb d’altres instituts de recerca.

tracking