SEGRE

SALUT PLA PERIS

L’IRBLleida rep 704.000 euros d’impuls a la investigació

Incorporarà tres científics i cinc infermers a temps parcial || Estudiarà l’envelliment i l’obesitat juntament amb altres ens

Imatge de la jornada de portes obertes de l’IRBLleida del 2016.

Imatge de la jornada de portes obertes de l’IRBLleida del 2016.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut finançarà l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) amb 704.788,10 euros durant els propers tres anys en el marc del pla estratègic d’investigació i innovació PERIS 2016-2020. Amb aquesta dotació pressupostària, l’institut de Ponent incorporarà tres investigadors en diferents grups de treball (Investigació Transnacional en Medicina Respiratòria, Patologia Oncològica i Investigació Transnacional Vascular i Renal) i permetrà que cinc professionals d’infermeria dediquin una part de la seua tasca professional a la investigació a través de substitucions parcials al seu exercici assistencial.

Així mateix, l’IRBLleida destinarà gairebé 200.000 euros a dos grans programes d’investigació, l’un sobre l’envelliment i l’altre sobre l’obesitat. El primer, que desenvoluparà juntament amb el seu institut homòleg de Girona (IdibGi), porta per títol “Imagenoma de l’envelliment”, i l’entitat lleidatana s’encarregarà de la part d’anàlisi metabolòmica i genòmica en un estudi en el qual participaran més de 2.000 persones de més de cinquanta anys de les comarques gironines.

El segon, relacionat amb l’obesitat, es durà a terme amb la col·laboració dels instituts d’investigació de l’hospital Vall d’Hebron (VHIR), de l’hospital de Bellvitge (IDIBELL) i de l’hospital Parc Taulí (I3PT). Els quatre instituts estudiaran la susceptibilitat genètica de la pèrdua de pes i la resolució de les comorbiditats associades a l’obesitat després d’una cirurgia bariàtrica.

A més, l’IRBLleida també col·laborarà durant els pròxims tres anys i en el marc del PERIS en tres projectes més, dos amb l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol i un altre amb l’institut de l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El pla PERIS de Salut està dotat amb més de divuit milions d’euros destinats a 177 propostes prèviament seleccionades.

tracking