SEGRE

SUCCESSOS

Xifren l'estafa dels pares de la Nadia en més d'un milió d'euros

Els Mossos analitzen els comptes després de detectar inicialment 918.000 euros

La petita Nadia, amb els seus pares.

La petita Nadia, amb els seus pares.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La suposada estafa dels pares de la nena Nadia, Fernando Blanco i Margarita Garau, ja supera el milió d’euros, segons han informat a aquest diari fonts properes al cas. En el moment de la detenció, els Mossos van xifrar els diners recaptats, amb el fals pretext de tractar i operar la seua filla, en 918.000 euros, com a mínim, dels quals 319.676 van poder ser bloquejats per ordre judicial dels dos comptes que els pares tenien oberts per rebre donatius.

La investigació de la policia catalana ja va permetre comprovar inicialment que els investigats haurien malgastat per a ells fins a 599.000 euros, un import que, amb tota seguretat, es veurà incrementat amb escreix. Els investigadors segueixen analitzant detalladament tots els comptes des que els pares van fundar l’associació el 2008.

Val a recordar que l’Audiència Provincial de Lleida manté la fiança solidària d’1.224.968,19 euros per garantir el pagament d’una responsabilitat civil futura, en cas de ser condemnats per estafa agreujada. Si no abonen aquesta quantitat, es procedirà a l’embargament dels seus béns, com poden ser el cotxe que s’havien comprat abans de ser detinguts i pel qual van pagar 24.000 euros amb diners suposadament dels donatius o els trenta-dos rellotges de gamma alta, valorats en 50.000 euros, que van trobar al domicili de la família a Fígols i Alinyà.

L’Audiència Provincial també considera que els 319.676 euros bloquejats no són part d’aquesta fiança, com sol·licitava la defensa. Fiscalia va demanar que es mantingués la fiança que va fixar a finals de desembre el titular del jutjat d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell, que instrueix el cas.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra segueixen investigant el material informàtic decomissat als pares per establir si haurien compartit o esborrat arxius amb contingut sexual en què apareix la nena. En un pen drive van trobar un total de cinquanta fotos de contingut sexual explícit i de les quals vuit eren de la Nadia amb només 3 anys. La resta, quaranta-un arxius, són dels pares mantenint relacions amb la nena a escassos centímetres d’ells.

Aquesta troballa va provocar l’obertura d’una segona causa contra els pares pels delictes d’explotació sexual, exhibicionisme i provocació sexual. Arran d’això, el jutge va autoritzar els Mossos perquè escorcollessin minuciosament uns altres tretze llapis de memòria.

tracking