SEGRE

TRIBUNALS RESOLUCIÓ

Fiscalia arxiva una denúncia del Comú contra Larrosa per la Biloba

L’edil Talamonte l’acusava de prevaricar i el tinent d’alcalde li exigeix que dimiteixi

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tinent d’alcalde responsable d’Urbanisme a la Paeria, Fèlix Larrosa, va anunciar ahir, en una intervenció davant dels mitjans acompanyat pel govern municipal en ple, que Fiscalia ha arxivat una denúncia presentada contra ell per l’edil del Comú Sergi Talamonte per presumpta prevaricació en la tramitació administrativa de l’expedient de la discoteca Biloba al no veure indicis d’aquest delicte. Larrosa va explicar que va tenir coneixement d’aquesta denúncia, que data del 29 de desembre, al rebre ahir al matí la notificació de l’arxivament, per la qual cosa va acusar Talamonte d’actuar “a traïció” i va exigir la seua dimissió. “Això no és manera de fer política i els lleidatans no s’ho mereixen. Sergi Talamonte ha de tornar la seua acta de regidor per fer confiança a aquells que el van votar, perquè no em puc creure que esperin això dels seus representants”, va recalcar.

Així mateix, va considerar que “aquest assetjament sistemàtic de l’equip de govern no pot ser. Només persegueix enfonsar l’honorabilitat i credibilitat de les persones. Avui he estat jo, fa dos anys l’alcalde i demà pot ser qualsevol altre regidor. Això no és política, és pitjor que actuacions de caràcter mafiós”, i va destacar que Talamonte va presentar la denúncia contra la Fiscalia especial contra la corrupció i la criminalitat, “com si jo fos Al Capone”. Larrosa va dir que els expedients i actes administratius els fan els serveis tècnics i jurídics i va incidir que “ja són massa casos d’assetjaments de funcionaris i d’interrogatoris com si això fos la cova d’Alí Babà”. Va opinar que “no és una actuació de control del govern, sinó una acció visceral, de traïció, que fa que la relació política amb el grup vagi camí de ser nul·la”.

El tinent d’alcalde va afirmar que “sempre hem estat a disposició de tots els grups i els hem facilitat tota la documentació” i va considerar que “han de fer fiscalització de caràcter polític, però aquí s’han superat tots els límits i una persona d’aquestes característiques no mereix ser paer”.

Fonts municipals van indicar que amb l’arxivament d’aquesta denúncia queda finalitzada la via penal al considerar Fiscalia que no s’ha comès cap delicte.

Talamonte diu que no se n’anirà i el seu grup insisteix en la denúncia Sergi Talamonte va afirmar ahir que no dimitirà perquè “tenim l’obligació com a regidors de portar a les autoritats indicis de delicte”. El Comú va denunciar obres sense llicència a la discoteca Biloba i ara estudia “fer arribar al jutge proves de les possibles irregularitats i presentar-nos com a part”. Va recordar que la Generalitat ha presentat un contenciós contra la llicència a la discoteca i diu que “en aquest procediment s’haurà de dictaminar la il·legalitat de l’actuació municipal”.

Larrosa, en un moment de la seua intervenció ahir, envoltat del govern municipal en ple.

Larrosa, en un moment de la seua intervenció ahir, envoltat del govern municipal en ple.

tracking