SEGRE

SUCCESSOS

La família del professor lleidatà assassinat per un alumne porta Ensenyament al jutjat

Després que la Generalitat hagi desatès la demanda per indemnitzar-los pels errors de seguretat

Concentració en record d’Abel Martínez a la plaça Paeria l’endemà de la tragèdia.

Concentració en record d’Abel Martínez a la plaça Paeria l’endemà de la tragèdia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La família d’Abel Martínez, el professor lleidatà mort en mans d’un alumne en un institut de Barcelona, ja ha iniciat el procés judicial arran del silenci que manté la Generalitat en la seua exigència de responsabilitat patrimonial pel succés. Els pares i el germà d’Abel, representats pel lletrat José Antonio Calles, de Calles Advocats, ja han iniciat els tràmits per judicialitzar el cas i que sigui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el que decideixi si el Consorci d’Educació de Barcelona ha d’assumir el milió d’euros que demana la família com a indemnització al considerar que el centre era responsable de l’alumne i que van fallar les mesures de control.

Segons l’advocat, el Consorci, format per la Generalitat i l’ajuntament de Barcelona, tenien de termini fins a finals de març per pronunciar-se sobre aquesta petició, però, tenint en compte que encara no tenen notícies, la família ha decidit presentar ja l’inici del procediment judicial. Un cas que recaurà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en l’àmbit del contenciós-administratiu, ja que la la quantitat reclamada és superior als 30.000 euros.

Ara el TSJC informarà el Consorci de l’inici del procediment i li sol·licitarà tot l’expedient sobre la mort del professor. Una vegada s’entregui aquesta documentació, la família podrà presentar una demanda com a tal contra l’administració.

Com ja va informar aquest diari, la família d’Abel Martínez fa gairebé un any que espera una resposta per part de la Generalitat i el cas fins ara s’ha intentat resoldre per la via administrativa. “Podem entendre el silenci com una negativa, però s’han de pronunciar”, va assenyalar

El professor, de 35 anys, va morir el 20 d’abril del 2015 quan un alumne de l’institut públic Joan Fuster de Barcelona el va apunyalar després d’entrar al centre armat amb una ballesta i un matxet. La família d’Abel Martínez, que depenien econòmicament d’ell i pateixen dol patològic des d’aquesta tràgica mort, consideren que el centre era responsable de l’alumne agressor i que ha de respondre pels seus actes i les conseqüències. El cas es va arxivar per la via penal perquè l’autor era inimputable al tenir només 13 anys. Gairebé dos anys després dels fets, la mort d’Abel Martínez tornarà als tribunals per exigir la responsabilitat de la Generalitat.

tracking