SEGRE

GARDENY PARC CIENTÍFIC

Impuls a la transferència de tecnologia a les empreses agroalimentàries

Àngel Ros, Roberto Fernández i Xavier Torra, ahir al parc.

Àngel Ros, Roberto Fernández i Xavier Torra, ahir al parc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) i el centre tecnològic Eurecat van firmar ahir un conveni per impulsar la creació d’una seu d’Eurecat al parc científic de Gardeny, que integrarà l’antic Maqcentre i una oficina ja existent, i estarà centrada en l’àmbit agroalimentari.

Tindrà per objectiu fomentar la transferència de tecnologia a les empreses del sector per aconseguir que innovin i siguin més productives i rendibles. “Volem fer fàcil la innovació a les empreses”, va ressaltar Xavier Torra, president d’Eurecat.

Reforçarà el laboratori industrial de maquinària agrícola del Maqcentre i impulsarà la creació de la plataforma Agritech Big Data, que permetrà gestionar macrodades del sector per facilitar les decisions als agricultors.

El vicerector de Política Científica de la UdL, Albert Sorribas, va destacar que la UdL tindrà més facilitats per trobar socis i finançament europeu per a projectes vinculats a l’agricultura tecnològica.

A més, va afegir que col·laboraran amb la Politècnica i Agrònoms per ajudar a transformar l’oferta formativa i centrar-la en la indústria 4.0, és a dir, “el canvi dels sistemes clàssics de producció als que estan lligats directament a la tecnologia”. Ara ja col·laboren en un projecte RIS3CAT.

tracking