SEGRE

PRESSUPOSTOS INICIATIVES

Primera consulta ciutadana al setembre per escollir una vintena d'inversions

Amb votació presencial i electrònica, a partir de propostes dels barris validades per tècnics || La Paeria destinarà un milió d’euros a setze projectes de barri i entre un i quatre de ciutat

Ros va presentar ahir els pressupostos participatius amb els regidors de C’s, que els van promoure.

Ros va presentar ahir els pressupostos participatius amb els regidors de C’s, que els van promoure.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria posarà en marxa aquest any la seua primera consulta ciutadana, amb votació presencial i electrònica, que servirà per decidir una vintena de projectes d’inversió per import d’un milió d’euros. La votació tindrà lloc durant la primera quinzena de setembre i culminarà un procés participatiu que s’iniciarà amb la recollida de propostes de ciutadans i entitats a partir del 30 de març. L’alcalde, Àngel Ros, va animar a plantejar projectes que vagin més enllà de l’entorn propi i puguin il·lusionar tota la ciutat i va destacar que no només seran obres, sinó que pot plantejar-se, per exemple, l’organització de representacions teatrals en un centre cívic o ampliar places d’un centre social d’atenció a menors. S’escolliran un mínim de setze projectes amb un cost que no superi els 50.000 euros cada un (800.000 euros en total), per garantir que els catorze districtes en els quals està dividida la ciutat més Sucs i Raimat seran beneficiaris almenys d’un. A més, es plantejaran entre un i quatre projectes

de ciutat

, amb un pressupost més gran, encara que entre tots no podran superar un límit de 200.000 euros. El tinent d’alcalde de Participació, Joan Gómez, va assenyalar que s’organitzaran reunions a tots els consells territorials per informar i després s’hi debatran les propostes (del 16 de maig al 29 de juny). Al juliol, una comissió tècnica filtrarà les que siguin viables tècnicament i econòmicament perquè puguin votar-se del 4 al 15 de setembre per internet i del 12 al 15 presencialment als centres cívics. Hi podran participar els majors de setze anys i hi haurà dos urnes, una per al projecte de barri i una altra per als de ciutat. Ros va presentar ahir la consulta juntament amb la líder de C’s, Ángeles Ribes, ja que els dos partits van pactar incloure-la en el pressupost a proposta de C’s. Ros va confiar que tindrà continuïtat ja que “els avenços socials mai van cap enrere”, encara que va admetre que caldrà veure com funciona. La previsió és que els projectes puguin iniciar-se a final d’any. El finançament depèn de la venda de terrenys, però Ros va afirmar que va bé i que no hi haurà problemes per cobrir el milió previst.

Crítiques d’ERC

Al seu torn, el grup d’ERC va criticar ahir la proposta, que no veu creïble ni coherent, i reclama que abans s’actualitzi el reglament de participació. Considera que hi ha falta de claredat en el procés i censura que no se’ls hagi informat.

C’s, que ho va proposar, diu que vol implicar veïns “És un projecte pilot que no serà fàcil, en altres ciutats hi ha hagut problemes de participació, però creiem que és una oportunitat magnífica per implicar la ciutadania”, va afirmar la portaveu de C’s, Ángeles Ribes. “C’s intenta que les polítiques amb què ens vam presentar a les eleccions siguin portades a terme en la mesura possible i aquesta era una de les que més il·lusió ens feia”, va afegir.

tracking