SEGRE

MEMÒRIA HISTÒRICA SÍMBOLS

Una empresa retira 6 plaques franquistes més de cases

En diversos carrers de la Bordeta i després d’autoritzar-los els veïns || Iceta, partidari que les institucions eliminin aquests símbols

Els representants d’aquesta firma mostren les tres plaques amb el símbol falangista que han retirat.

Els representants d’aquesta firma mostren les tres plaques amb el símbol falangista que han retirat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Representants de l’empresa Petrolis Independents van retirar ahir amb una escala i un tornavís sis de les plaques del ministeri de l’Habitatge franquista de les més de 300 que persisteixen encara a Lleida, després que l’alcalde, Àngel Ros, afirmés que la Paeria no ho farà i els autoritzés a treure-les si tenien permís dels veïns. Ahir, Ros els va encoratjar per Twitter a “seguir” sempre que tinguin aquest permís. “El cost ha estat zero euros. Volem fer entendre que no és qüestió de diners sinó de voluntat política”, va afirmar Joan Canadell, copropietari de la firma. Ahir van estar per la Bordeta pactant amb propietaris dels pisos abans de retirar les plaques. La seua intenció és afegir-se a la iniciativa de l’entitat Acaba amb la Placa per impulsar una retirada popular massiva el 22 d’abril.

Per la seua part, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, es va mostrar ahir partidari que siguin les institucions les que retirin “qualsevol símbol que glorifiqui el règim franquista”, en declaracions a Canal Terres de l’Ebre.

tracking