SEGRE

TRIBUNALS

Absolts dos vigilants de l'hospital Arnau que van lesionar una pacient

La denunciant va ser desallotjada d’una consulta després de protagonitzar un aldarull || L’Audiència considera que els dos guàrdies van utilitzar la força necessària

Imatge de l’exterior de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Imatge de l’exterior de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha absolt dos vigilants de seguretat de l’hospital Arnau de Vilanova que van ser denunciats per una pacient que va dir haver patit lesions al ser desallotjada d’una consulta del centre hospitalari. El tribunal afirma que els dos vigilants van actuar de forma correcta i desestima el recurs interposat per la denunciant contra la sentència absolutòria dictada en un primer moment pel jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida.

La dona acusava els dos guàrdies de seguretat per les lesions que va patir al ser desallotjada d’una de les consultes de traumatologia de l’Arnau. Segons la sentència, està acreditat que la pacient va patir lesions que van agreujar el dolor a l’espatlla que l’havien portat a la consulta. Tanmateix, la sala considera que els agents van fer servir la mínima força necessària per a la seua actuació, al ser requerits pel metge quan la dona es va negar a abandonar la consulta malgrat que ja havia estat atesa. Fins i tot la denunciant va reconèixer durant el judici que s’havia entossudit a no abandonar el lloc, la qual cosa va motivar l’actuació dels vigilants.

La pacient va haver de ser desallotjada al negar-se a abandonar una consulta de traumatologia de l’Arnau

Els agents van agafar la dona per les axil·les perquè abandonés el dispensari, moment en què aquesta va intentar impedir-ho, resistint-se i arribant a esgarrapar el canell d’un dels vigilants. Aquests fets van ser acreditats pel cap de Seguretat de l’hospital, així com per la cap d’Unitat d’Atenció al client i el cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i de Traumatologia de l’hospital.

La pacient va recórrer la sentència del jutjat d’Instrucció davant de l’Audiència perquè en el primer judici no va comptar amb la defensa d’un advocat, una cosa que el tribunal no considera necessària. Així mateix, la dona al·legava que s’havia citat com a acusat un dels vigilants quan ella considerava que només era un testimoni. Tanmateix, l’Audiència considera que els dos van participar en el desallotjament i que ho van fer sense extralimitar-se.

El 80% del personal sanitari ha estat agredit al seu lloc de treball El personal sanitari concentra la major part de les agressions que es produeixen en l’àmbit laboral, una trista realitat que comparteixen amb altres col·lectius com l’educatiu, on set de cada deu docents ha patit agressions, insults o amenaces d’alumnes o pares. De fet, alguns experts apunten que el 80 per cent del personal sanitari ha patit algun tipus d’agressió en algun moment de la seua trajectòria, ja sigui física o verbal. En el cas de Lleida, els centres sanitaris van registrar el 2015 un total de 88 denúncies per agressions, la majoria verbals, al seu personal. Aquesta xifra va suposar un augment del 62% respecte a la del 2014, quan se’n van registrar 55. L’increment es tradueix en una conscienciació més gran, encara que es manté una xifra negra de casos que no es denuncien.

tracking