SEGRE

MEMÒRIA HISTÒRICA SÍMBOLS

Els veïns instaran amb el suport de la Paeria a retirar plaques franquistes

Cada barri informarà els amos dels edificis que incompleixen la llei de Memòria i han de ser eliminades || Actuació acordada per la FAV i el consistori

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació d’Associacions de Veïns (FAV) de Lleida posarà en marxa una campanya d’informació per encoratjar els propietaris d’edificis que encara conserven plaques del ministeri de l’Habitatge franquista a retirar-les. “Farem un cens per barris a partir de les dades del Memorial Democràtic i l’enviarem a cada associació de veïns perquè animin els propietaris a treure-les. Hi ha una certa confusió amb aquest tema i volem assessorar les associacions perquè, sense obligar ningú, es treballi per acabar de retirar la memòria de la dictadura i complir la llei de Memòria Històrica”, va explicar Toni Baró, president de la FAV.

Baró es va reunir ahir amb l’alcalde, Àngel Ros, i l’empresa Petrolis Independents, que dissabte va retirar pel seu compte sis plaques. L’empresa va precisar que seguirà retirant plaques a Lleida dissabte que ve arran que la Paeria hagués afirmat que donaven per tancada la seua acció.

La FAV s’havia ofert a la Paeria per fer aquesta tasca de sensibilització i l’ajuntament li donarà suport. “Es tracta de donar a conèixer a la ciutadania que hi ha aquestes plaques, que no només existeixen a Lleida, que no estan d’acord amb la normativa de Memòria Històrica i que es porti a terme la seua retirada a través de les associacions de veïns”, va corroborar el tinent d’alcalde de Participació, Joan Gómez, que també va assistir a la reunió.

L’ajuntament va dir en una nota que “farà una acció coordinada amb la FAV per tirar endavant la tasca ja iniciada aquest cap de setmana” per Petrolis Independents i que, per fer-ho, “des de la Paeria es portaran a terme les actuacions necessàries de comunicació als veïns dels habitatges afectats”.

Al matí, l’alcalde, Àngel Ros, va reiterar que la responsabilitat institucional de retirar les plaques correspon a la Generalitat, com a titular de les competències d’habitatge i dels antics blocs socials, i va recordar el “paper exemplar dels alcaldes socialistes de Lleida en el Memorial Democràtic”.

D’altra banda, ahir l’entitat juvenil independentista Arran va informar que el judici per la via penal a tres joves denunciats per retirar plaques amb noms de carrers dedicats a persones que consideren vinculades al règim franquista serà el pròxim 28 de març, a les 10.00 hores, al Canyeret.

Els representants de la FAV, al costat de Joan Gómez, l’alcalde i els responsables de l’empresa.

Els representants de la FAV, al costat de Joan Gómez, l’alcalde i els responsables de l’empresa.

tracking