SEGRE

Justícia posa en funcionament el servei de cita prèvia al Registre Civil de Lleida

És la primera vegada que es posa en marxa a Catalunya

Cues al registre civil de Lleida.

Justícia posa en funcionament el servei de cita prèvia al Registre Civil de LleidaSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Lleida ja no hauran de fer llargues cues quan vagin a fer una inscripció de naixement, una tramitació d’expedient de matrimoni, una traducció de nom o una inversió de cognoms. Tots aquests tràmits es podran fer a través del servei de cita prèvia al Registre Civil de Lleida que Justícia ha posat en funcionament aquest dilluns, segons ha anunciat el departament.

Així, mitjançant un servei telemàtic, els ciutadans podran reservar amb antelació dia i hora.

Aquest sistema s’implantarà al Registre Civil de Lleida de manera progressiva. Ara s’ha posat en marxa la primera etapa del programa i es preveu que en un futur permeti fer tots els tràmits.

L’horari d’atenció per cita prèvia és: dilluns i dijous, de 9 a 11 h, i dimarts, dimecres i divendres, de 10 a 12 h. La resta d’hores el Registre Civil atendrà presencialment, com fins ara.

Per demanar cita prèvia, s’ha habilitat aquesta adreça d’Internet: justicia.gencat.cat/citapreviarc

Es tracta d’un pla pilot que ha endegat el Departament de Justícia en col·laboració amb el secretari coordinador provincial de Lleida, i està previst fer-lo extensiu a la resta de registres civils.

D’altra banda, cal recordar que a finals de novembre es va posar en marxa el servei d’inscripcions de naixement al Registre Civil de Lleida directament des de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i, des de llavors no cal anar al Registre Civil per inscriure un nadó.

Web de cita prèvia al Registre Civil de Lleida

tracking