SEGRE

HOMOFÒBIA DISCRIMINACIÓ

Hospitalitzats dos joves l'any passat a Lleida per agressions homòfobes

Un era menor d’edat i els Mossos van rebre almenys cinc denúncies a Ponent

Imatge de l’exterior de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Imatge de l’exterior de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’agressió patida per una parella homosexual a Berga ha tornat a posar sobre la taula que l’homofòbia segueix present a la societat. També a Ponent, on el 2016 dos joves lleidatans, un dels quals era menor d’edat, van acabar a l’hospital després de ser víctimes de sengles agressions homòfobes i on els Mossos van rebre almenys cinc denúncies.

Dos joves de les comarques lleidatanes van acabar l’any passat ingressats a l’hospital amb ferides de diversa consideració després de ser víctimes suposadament de sengles agressions de caràcter homòfob. Segons van apuntar a aquest diari fonts coneixedores dels dos casos, en un la víctima era un heterosexual menor d’edat, però que hauria estat confós per una colla de quatre persones que, al pensar que era d’una altra condició sexual, li van clavar diversos cops i puntades de peu, la qual cosa va provocar que hagués de ser traslladat a un centre hospitalari. En la segona de les agressions, es va veure implicada una parella homosexual, malgrat que només un va haver de ser ingressat pels cops rebuts. Segons van explicar les mateixes fonts, aquestes no serien les úniques situacions homòfobes viscudes a la província de Lleida al llarg de l’any passat, però sí les més greus conegudes, i van ser derivades als jutjats lleidatans. I és que, quan les víctimes de l’homofòbia pateixen agressions de caràcter físic, aquestes solen tenir importants conseqüències, perquè els agressors, generalment grups de persones, s’acarnissen amb el seu objectiu.

Per evitar que quedin impunes, els experts animen les víctimes a denunciar aquestes situacions davant dels Mossos d’Esquadra, la Generalitat o les associacions. D’aquesta manera, l’any passat, la policia autonòmica va rebre cinc denúncies a les comarques del pla de Ponent, mentre que el 2015 no se n’havia registrat cap. En el conjunt de Catalunya, el departament de Treball i Afers Socials en va comptabilitzar fins a cinquanta-tres. Parlen d’insults, faltes de respecte o agressions físiques, i en àmbits tan dispars com són les escoles, la feina o el carrer. “L’homofòbia no està superada, res més lluny de la realitat. De fet, les discriminacions que veuen la llum són només la punta de l’iceberg del problema”, assegura Ruben Gavilá, membre de la junta directiva de Colors de Ponent. A més, l’entitat assegura que Lleida és, proporcionalment, la província catalana amb més agressions denunciades, segons posarà de manifest el pròxim balanç de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya.

El jutge deixa lliure el detingut per la pallissa de Berga El jutge va deixar ahir en llibertat provisional el presumpte agressor de la parella homosexual que es besava a la porta d’una discoteca de Berga (Barcelona), encara que no pot atansar-se a menys de 500 metres de les víctimes ni comunicar- s’hi per cap mitjà durant sis mesos. Els dos joves agredits van denunciar que diumenge a la matinada van ser colpejats a cops de puny i puntades de peu per un jove que els va recriminar que es besessin en públic, agressió a la qual es van afegir quatre o cinc joves més. Els Mossos d’Esquadra van detenir un veí de Berga, de 19 anys, espanyol i sense antecedents, com un dels presumptes agressors homòfobs, que ha estat acusat d’un delicte de lesions i un altre d’odi. El jutge de Berga va prendre ahir declaració als dos denunciants i al detingut, i va sol·licitar la pràctica d’una revisió forense i d’un informe sobre l’estat del denunciat.

tracking