SEGRE

UDL INICIATIVES

Pla per detectar abans alumnes amb altes capacitats

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida i la Fundació per a l’Ajuda a Nens i Joves amb Altes Capacitats (Fanjac) van segellar ahir un conveni per fomentar una detecció precoç dels estudiants que les tenen, un col·lectiu els membres del qual sovint se senten exclosos del sistema educatiu, al no ser correctament diagnosticats o no rebre una educació d’acord amb les seues necessitats. De fet, les dos institucions ja han organitzat dos sessions de formació aquest any per a familiars i futurs docents.

“A Catalunya, només un 0,2% dels nens i joves estan diagnosticats amb altes capacitats, mentre que Ensenyament estima que al voltant d’un 5% dels estudiants són superdotats o tenen múltiples talents, i experts internacionals fan ascendir aquesta xifra fins al 15%. Queda molt camí per recórrer, necessitem identificar-los durant les etapes d’Infantil o Primària per poder intervenir i dissenyar un pla individualitzat i evitar així el fracàs escolar”, va explicar ahir Martí Sans, president de Fanjac.

Per la seua banda, el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, va assenyalar que és “un orgull i una obligació” fer front a aquesta problemàtica. “Volem garantir que els alumnes amb altes capacitats que arribin a la UdL no pateixin cap mena de discriminació”, va assenyalar.

També va apuntar que es forma els docents de la universitat en aquest sentit i que es portaran a terme investigacions en aquesta línia.

tracking