SEGRE

PRESONS INCIDENT

Un pres de Lleida puja a la teulada de la Model perquè no el tornin a Ponent

Es va enfilar per un desaigüe al matí i va passar onze hores dalt de la presó || Va afirmar que la seua condemna és injusta i que vol ser a prop de la seua dona, que està embarassada i viu a Barcelona

L’intern atrinxerat, de 21 anys, va passar onze hores a la teulada de la presó per protestar pel que considera un tracte “injust”.

L’intern atrinxerat, de 21 anys, va passar onze hores a la teulada de la presó per protestar pel que considera un tracte “injust”.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un intern del Centre Penitenciari Ponent que havia estat traslladat a Barcelona per declarar davant del jutge va mantenir en suspens durant tot el dia d’ahir els serveis penitenciaris i d’emergències al pujar a la teulada de la presó Model a través d’un desaigüe per protestar. El jove, de 21 anys i nacionalitat dominicana, va passar prop d’onze hores atrinxerat a la teulada, des de les onze del matí fins a les deu de la nit, a pesar dels intents de mediadors i familiars perquè baixés. Segons va explicar, dos raons van motivar la protesta. Una, que no volia tornar a Ponent perquè la seua parella està embarassada i viu a Barcelona. Segons va afirmar, la distància complica les visites. Dos, volia denunciar la “injustícia” de la seua condemna. En total, el jove suma penes per vint anys per múltiples delictes, entre els quals robatoris amb violència en cases habitades.

El departament de Justícia va seguir el cas i va mantenir la consigna de no autoritzar cap intervenció que pogués empitjorar la situació. Els tècnics esperaven que l’arribada de la nit i el descens de les temperatures juguessin a favor d’una resolució tranquil·la, que passava perquè el pres decidís baixar per la seua pròpia voluntat. Això va ocórrer poc després de les deu de la nit, quan el treball de mediació dels Mossos d’Esquadra i les súpliques dels familiars van fructificar.

El jove acumula condemnes per més de vint anys per robatoris amb violència en cases habitades

Al matí, el jove va aprofitar un moment de menys vigilància per pujar per un dels desaigües de la vella presó fins a arribar a la teulada. Des d’allà va deambular pels diferents pavellons entre els carrers Provença, Entença i Rosselló. Veïns de la zona van explicar que el pres va denunciar la “injustícia” de les seues condemnes i va amenaçar la policia de saltar afirmant que preferia morir a passar vint anys a la presó. Els Mossos van acordonar la zona. Fonts de Justícia no van concretar si el jove tornarà Ponent aviat, tal com estava previst.

Avorten un intent de fuga a la mateixa presó El cap de setmana passat, la Model va registrar un altre incident, quan dos interns van intentar fugir després de fer un forat al sostre de la cel·la. Els fets van tenir lloc divendres a les onze de la nit i els funcionaris van aconseguir avortar la fugida alertats pel soroll dels cops amb una barra de ferro. Actualment, la Model prepara el seu tancament definitiu, previst per al proper mes de juny.

tracking