SEGRE

MEDI AMBIENT

Ipcena denuncia la destrucció de nius fora de termini i el Capítol ho nega

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El col·lectiu ecologista Ipcena va denunciar ahir davant del departament de Territori i Sostenibilitat el Capítol de la Catedral i l’empresa Cigüeña Stop al “vulnerar la resolució de la Generalitat que els permetia retirar els nius de les cúpules i instal·lar sistemes per foragitar les aus abans del 6 de febrer”.

Assegura que ahir mateix operaris treballaven en la retirada de nius en construcció i acusa el Capítol d’“incomplir la normativa per mala fe i amb afany de fer mal a una espècie protegida”. Per això, reclama obrir un expedient disciplinari i sancionar amb 20.000 euros el Bisbat per una infracció molt greu de la llei de Protecció dels Animals.

Per la seua part, un portaveu del Capítol va negar que hagin vulnerat l’acord amb la Generalitat i va afirmar que els operaris només efectuaven tasques de manteniment, com ara retirar branques, que destaca que poden portar a terme en qualsevol moment. Va subratllar, en aquest sentit, que no han tocat els nius dels contraforts que es van comprometre a preservar.

Operaris en una de les cúpules de la Catedral.

Operaris en una de les cúpules de la Catedral.

tracking