SEGRE

La Paeria retira gairebé totes les plaques falangistes del ministeri de la Vivenda franquista

En una actuació sorpresa, n'ha tret 269 i només n'han quedat 4 a blocs on els veïns s'han negat a la seva retirada i dos més que no han pogut ser despenjades

Les plaques retirades eren com aquesta.

La Paeria retira gairebé totes les plaques falangistes del ministeri de la Vivenda franquistaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida ha informat aquest migdia que ha procedit a la retirada de totes les plaques falangistes de l'antic ministeri de Vivienda franquista que hi havia a la ciutat, excepte quatre de blocs on els veïns han refusat la seva retirada. En aquest sentit, la Paeria detalla que els seus operaris han tret 269 plaques, i que altres 66 que figuraven a la base de dades de la Generalitat en matèria de memòria històrica ja no existien. A més de les 4 que els veïns han volgut preservar, hi ha dos més que, segons l'ajuntament, no s'han pogut despenjar per "raons tècniques".

La Paeria ha agraït la col·laboració dels veïns, de la Federació d’Associació de Veïns i de la companyia de Petrolis Independents, que la passada setmana va treure mitja dotzena de plaques. També ha assenyalat que aquestes dades es comunicaran al Memorial Democràtic i al Síndic de Greuges amb la petició que actualitzin el cens referent a la ciutat de Lleida.

Aquesta actuació municipal ha tingut lloc just el dia abans de la trobada convocada a la plaza Sant Joan a les 11 del matí per l'organizatzació "acaba amb la placa" per tal d'entregar fulletons animant a la retirada d'aquestes plaques per repartir-les entre les comunitats de veïns dels blocs d'habitatges on es trobaven. Així mateix, demà a la tarda  hi haurà una manifestació per protestar contra el manteniment de 9 noms de carrers que els convocants de la mobilització consideren franquistes.

tracking