SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnats a pagar un milió per una nau mal feta en un polígon

L’Audiència obliga a fer-se càrrec de la reparació l’arquitecte, l’aparellador, la constructora i la promotora || La construcció té esquerdes i filtracions

Imatge d’arxiu de la nau industrial que pateix problemes estructurals.

Imatge d’arxiu de la nau industrial que pateix problemes estructurals.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat els responsables de la construcció d’una nau industrial situada al polígon Camí dels Frares a costejar les reparacions de les greus deficiències que pateix des de fa anys i la factura de les quals supera el milió d’euros. D’aquesta forma, el tribunal confirma la sentència dictada el maig del 2015 pel Jutjat d’Instrucció 2 de Lleida, que ja va condemnar per aquests fets l’arquitecte, l’aparellador, l’empresa constructora i la promotora que van aixecar la nau industrial, i rebutja el recurs presentat pel primer d’ells, encara que estima parcialment el de l’aparellador per les costes judicials.

Les deficiències de la nau, segons la sentència, estan causades principalment perquè la construcció es troba en una capa de terreny inadequada i no té la resistència necessària “per suportar el pes de l’edifici”. Els problemes sorgits al cap de poc temps de la seua construcció són l’enfonsament dels pilars que assenten l’estructura, esquerdes a l’interior, trencaments a la façana, filtracions a la coberta, humitats i defectes a la xarxa d’evacuació d’aigües fecals i pluvials.

El cost de reparar les deficiències que presenta la nau industrial supera el milió d’euros

L’empresa Barrera, representada per l’advocat lleidatà Enric Rubio, va demandar els responsables de la construcció de la nau al constatar les deficiències als dos anys d’acabar les obres. L’Audiència, tal com ja va fer el Jutjat d’Instrucció, dóna la raó a l’empresa i obliga l’arquitecte, l’aparellador, la constructora i la promotora a fer-se càrrec de la reparació dels danys que presenta l’edifici, la factura dels quals superarà el milió d’euros.

Tant l’arquitecte com l’aparellador van presentar recurs d’apel·lació contra la primera sentència, i ara l’Audiència els ha rebutjat.

Els demandats van al·legar que l’empresa havia construït espais a l’interior de la nau que no estaven previstos en el projecte inicial i que van excedir el pes que podien suportar els fonaments. Unes obres que, segons la sentència, van tenir el vistiplau de l’arquitecte i de l’aparellador, encara que no participessin activament en la seua construcció. La decisió, que no és ferma, insisteix que els defectes se seguiran produint fins que no es reparin les deficiències actuals.

tracking