SEGRE

habitatge

El Govern rep les claus de 74 pisos del BBVA a Lleida per destinar-los a lloguer social

Els lloguers, amb una vigència màxima de 5 anys, es fixen en funció de la capacitat econòmica de cada família, i es mouen entre un 10 i 18% de la renda familiar

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el director territorial de BBVA, Christian Terribas.

El Govern rep les claus de 74 pisos del BBVA a Lleida per destinar-los a lloguer socialGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat de Catalunya ha rebut les claus de 840 nous habitatges cedits per l’entitat bancària BBVA per destinar-los a lloguer social, dels quals 74 es troben a la demarcació de Lleida. Aquest lliurament s’emmarca en el conveni signat el juliol de 2016 pel qual l’entitat bancària es comprometia a lliurar 1.800 habitatges en 3 anys.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el director territorial de BBVA, Christian Terribas, han mantingut aquest matí una trobada per fer balanç dels primers sis mesos des de la signatura del conveni.

Així, Borràs ha destacat que “aquest acord amb BBVA és una mostra més del ferm compromís del govern d'incrementar el parc d'habitatges de lloguer social”, i ha afegit que “les claus lliurades són d'habitatges situats en municipis on fan molta falta” i, per tant, “són un exemple de resposta integral a les situacions de més emergència”.

Borràs també ha recordat que la Generalitat té "la xifra més alta de convenis subscrits de qualsevol administració a l’Estat espanyol”. En concret són 3.960 habitatges, dels quals ja es té la clau de més de la meitat.

Per la seva banda, Christian Terribas ha subratllat el compromís de BBVA amb la societat catalana en l’àmbit de l’habitatge: “BBVA, a través de la seva política d'habitatge social, garanteix solucions als clients en situació de vulnerabilitat. A més, a Catalunya, gràcies a aquest acord, BBVA facilita l'accés a un habitatge a famílies, siguin o no clients, en risc d'exclusió social”.

Dels 840 habitatges lliurats per part de BBVA, 632 es troben a la demarcació de Barcelona, 44 a Girona, 74 a Lleida, i 90 a Tarragona.

El procediment d’adjudicació d’aquests habitatges s’impulsarà a través de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, mitjançant la Mesa d’Emergències i en col·laboració amb els ajuntaments.

Els lloguers, amb una vigència màxima de 5 anys, es fixen en funció de la capacitat econòmica de cada família, i es mouen entre un 10 i 18% de la renda familiar.

Com a mesura d'acompanyament, les famílies vulnerables beneficiàries d'aquests habitatges, s'inclouran en un programa social que realitzarà la Generalitat per millorar les seves condicions d'integració a la societat. El programa es durà a terme durant tota la vigència de la cessió.

tracking