SEGRE

Ensenyament oferirà tres grups més de P3 a la demarcació de Lleida el pròxim curs

A les escoles Teresa Bergada d'Alguaire, Maria-Mercè Marçal de Tàrrega i Garona de Vielha e Mijaran

Sortida d'alumnes en una escola de Lleida.

Ensenyament oferirà tres grups més de P3 a la demarcació de Lleida el pròxim cursAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'oferta inicial de P3 per al curs 2017-2018 a la demarcació de Lleida serà de 4.640 places i 188 grups, tres grups més dels oferts per Ensenyament en l'actual curs escolar, segons ha anunciat aquest dimarts el director dels serveis territorials, Miquel Àngel Cullerés. En concret, s'incrementaran línies a les escoles Teresa Bergada d'Alguaire, Maria-Mercè Marçal de Tàrrega i Garona de Vielha e Mijaran, segons han informat des del departament.

No obstant, quan estan a punt de començar les preinscripcions (s’obren aquest dijous), com cada any es plantegen dubtes sobre al continuïtat d’algunes escoles. Entre aquestes, la d’Alàs, tot i que el departament confia en que finalment es pugui evitar. I no és l'única. A la demarcació de Lleida n’hi ha una desena en una situació semblant, com és el cas de la Tírvia.

La part positiva és l’obertura de dos nous instituts; el d’Alpicat i el que se situarà a Lleida a l’antiga escola Ginesta.

Pel que fa a 1r d'ESO, l'oferta inicial per al curs vinent serà de 4.703 places i s'incrementaran grups als instituts Joan Oró i Josep Lladonosa de Lleida, al Terres de Ponent de Mollerussa i al de Guissona.

La ràtio serà de 25 alumnes a P3 i es reduirà a 22 en els grups de P3 i P4 de les 18 escoles de màxima complexitat del territori. Pel que fa a l'ESO, la ràtio serà de 30 alumnes a 1r d'ESO i es reduirà a 27 als 7 instituts de màxima complexitat del territori

tracking